Foto: Mirte Damen

2018 is begonnen

Column door Mirte Damen

Het is 1 januari rond 22.00 uur als ik begin aan de eerste column van 2018. Ik vraag me af wat voor jaar het eigenlijk gaat worden voor Woerden? Het begin was in ieder geval al beter dan vorig jaar met al die autobranden en doorgesnoven jongens op scooters die zo nodig een molotov-cocktail moesten gooien...

Oja, er was nog wel ding: de kerstboom werd niet weggehaald op het plein voor oud en nieuw, dus stond deze er nog en op het allerlaatst van 2017 vond iemand het toch weer nodig om er de fik in te steken. Verder was er het traditionele carbid-schieten stipt om 17.00 uur op 31 december. Het zorgt altijd voor een geweldige oudjaarsfeer.

Maar wat gaat 2018 brengen? Wat wilt u dat het nieuwe jaar gaat brengen? Wat het in ieder geval niet gaat brengen is NachtCultuur! De mannen houden dit jaar een sabbatical, ze willen zich vernieuwen en ik snap dat ze dat willen doen. Maar wie gaat dat gat vullen? Want het zou betekenen dat er nog maar 2 avondevenementen zijn die Woerden dan heeft in haar centrum, KoeieMart en Koningsnacht.

Ik hoop toch dat er meer gaat gebeuren, want ik zie het anders slecht in voor Woerden. Waar het vroeger bruiste aan alle kanten met geweldige evenementen, noem: Pompierpop, de apreskifeesten van de Marketier, midzomerfeest, Jazz'n Woerden en natuurlijk het echte Groove'in Woerden. Er zijn nog wel indoor evenementen maar het is toch heerlijk juist buiten samen te komen?

Waarom is alles verdwenen en zijn wij steeds meer een beetje stille stad aan het worden? Ik hoop dat het weer makkelijker kan worden om een leuk evenement neer te zetten in de stad. Ik hoop dat er nieuwe talenten opstaan die graag deze stad leuker maken in de avond en nacht.

Er zijn er al velen geweest die dit hebben gedaan en ik weet zeker dat iedereen, inclusief horeca, bewoners, maar ook de gemeente een leuke stad willen. En het ook leuker willen maken. Iedereen is altijd bereid te helpen en zelfs de bedrijven en ondernemers van Woerden die graag willen sponsoren als er een goed plan ligt.

Misschien wel Djensen op het plein of een pre-summerlake op het plein aan het begin van de zomervakantie... of het groot Woerdens buiten meezingfestijn- smartlappen festival zomereditie? Of na het straattheater een mooie band op het plein. Wat ik het leukste en de makkelijkste vind is grote zomernachten silentdisco. Ideeën genoeg.

Maar even terug naar 2018: dus geen Nachtcultuur.. jammer hoor maar zo begrijpelijk. Ik ga jullie missen. Ik gun jullie de cultuurprijs 2017/18 van harte, 3 x is scheepsrecht! Pak hem dit jaar!!

Meer berichten
Shopbox