Foto: Ronald Kramer

Glazen huis op het Minkema College

Burgemeester Molkenboer opende de laatste schooldag van 2017 en bevrijdde om acht uur 's ochtends uur drie docenten uit het Spieren-voor-Spierenhuis.

Woerden - Zij zaten een etmaal opgesloten in een ‘glazen huis’ in de aula. Zonder te eten en te slapen wisten ze ruim 1700 euro in te zamelen. Voor een klein bedrag kon je overdag, maar ook ’s nachts een plaatje aanvragen, een armbandje kopen, meedoen aan de veiling of het slagroomspel. Een team van veertig leerlingen was 24 uur in de weer om dit spektakel tot een succes te maken. Via een livestream kon iedereen de disco en andere activiteiten volgen op Youtube.

Eerder in de week bracht een spierballenchallenge al 7000 euro op. De brugklassers daagden elkaar tijdens een krachttraining tijdens de gymlessen uit. Familie en vrienden hadden hen gesponsord.

Na de aftrap door de burgemeester namen de Minkema-scholieren vrijdagochtend deel aan uiteenlopende activiteiten, opgezet door leerlingen en docenten. Met een strippenkaart begaf iedereen zich van activiteit naar activiteit. Heel druk was het bij het ‘sponzen gooien op docenten’.

Ook bij glow-in-the-darkbadminton stond een rij. Veel leerlingen bogen zich in de computerlokalen over de geoguessr. Op een willekeurige plek in Google Maps zetten zij al hun geografische vaardigheden in om te ontdekken waar ze zich bevonden.
Het Orakel van Delphi voorspelde tegen een kleine bedrag de toekomst. Bruggers versloegen derdeklassers in hoofdrekenen en ook bij ‘just dance’ was de sfeer competitief. In het Amnesty-lokaal hing ondertussen een serene rust; hier schreven leerlingen in het Engels brieven voor politieke en religieuze gevangenen. Voor één strip kon je bij de loterij van de leerlingenraad een prijs winnen.

Veel leerlingen gingen tegen 12.00 uur de kerstvakantie in met gelakte nagels, ingevlochten haar of een led-verlicht kerstboompje. Dit leverde nog net wat extra geld op.

Meer berichten
Shopbox