Rick Wils loopt weg na een doelpunt te hebben gemaakt. FOTO: PR Sportlust '46
Rick Wils loopt weg na een doelpunt te hebben gemaakt. FOTO: PR Sportlust '46 (Foto: Nik Mandemakers)

Na de winter is alles nog mogelijk

De jaarwisseling is achter de rug. Het is dan ook een periode van terugblikken op de eerste seizoenshelft. Verschillende ploegen uit Woerden presteerden naar behoren en dat belooft nog veel goeds voor het laatste halfjaar. Ploegen doen of mee om het kampioenschap of laten tekenen van verbetering zien.

Woerden - Sportlust '46 wist de eerste periode te winnen, maar nadien kwam er een beetje de klad in. De ploeg wist niet meer zoveel punten te behalen als voorheen. Iets dat kan aangezien het programma ook zwaarder was. De ploeg van Wim van 't Westeinde is nu de eerste belager van koploper ARC en zal om de eigen woorden kracht bij te zetten daar ook weer overheen moeten. Trainer Wim van 't Westeinde benoemt immers maar wat graag dat de ploeg kampioen moet worden.

SCH '44

De Harmelense tweedeklasser SCH '44 heeft zich door het jaar heen ontpopt tot een ploeg die zich met de besten uit de competitie kan meten. Toch lijkt het erop dat men een bijrol speelt gezien de achterstand op de koploper. SCH '44 biedt in ieder geval garantie op spektakel. Tegen VVIJ thuis won het ruim nadat ze in de eerste helft op achterstand kwamen en met een man minder op het veld stonden. Het is slechts een voorbeeld van de vele aspecten die SCH '44 voorschotelt.

SC Woerden

De verrassing uit de zaterdagse vierde klasse is SC Woerden. De nieuwe zaterdagtak kan zich met de besten meten en dat was vooraf niet verwacht. Men wilde juist kijken naar waar men zou staan, echter blijkt dat uiteindelijk de top te zijn. In de laatste wedstrijd voor de winterstop versloeg men in extremis SV Aarlanderveen waarmee de ploeg de tweede stek op de ranglijst bevestigt. In diezelfde competitie zijn VV Kamerik en Siveo '60 actief. Ploegen die naar behoren presteren en een stijgende lijn laten zien. Vooralsnog acteren zij in de middenmoot, waarbij de Zegveldse ploeg meer naar boven kan kijken, terwijl de Kamerikkers naar beneden horen te kijken.

VEP

Voor VEP lijkt de competitie naast plezier al vrijwel gedaan. De ploeg van Reinier van der Leij bivakkeert in de middenmoot. Verschillende wedstrijden worden gewonnen, maar richting de winterstop werd ook steeds meer verloren. VEP heeft vooral veel plezier in het voetballen en heeft presteren niet zo hoog in het vaandel staan.

SDO/BlijWerkt

Er wordt niet alleen gevoetbald in de regio. SDO/BlijWerkt laat zien dat men over grootse kwaliteiten beschikt. De ploeg strijd volle bak mee om het kampioenschap in de overgangsklasse. De korfballers zijn één van de favorieten voor het kampioenschap.

door Nik Mandemakers

Meer berichten
Shopbox