Afbeelding

Open dag dierenasiel en dierenartsenpraktijk in Harmelen

Algemeen 1.068 keer gelezen

HARMELEN • Dierenasiel Reijerscop houdt op zaterdag 1 oktober samen met Dierengezondheidscentrum de Limes van 11.00 tot 15.00 uur een open dag. De twee organisaties delen hetzelfde terrein aan de Overgang (3 en 5) in Harmelen. 

In het dierenasiel vangt Stichting Dierenhulpverlening Woerden (en omstreken) gevonden en gewonde dieren op. Van daaruit worden de dieren verzorgd en vinden ze weer een nieuw thuis. Er zijn hondenkamers, kattenkamers, konijnenkamers en siervogelkooien. 

Stress
Bezoekers krijgen in het asiel informatie over de manier van werken, de dieren en kan men kennis maken met een aantal van de katten, konijnen en siervogels. Om stress bij de tijdelijke gasten te voorkomen zijn niet alle kamers toegankelijk. Men kan ook een kijkje in de dierenambulance nemen. Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom, dus ook daar kan men informatie over inwinnen.

Ook bij Diergezondheidscentrum De Limes kan men een kijkje achter de schermen nemen. Dit is een zelfstandige dierenartsenpraktijk met onder andere een eigen laboratorium en operatiekamer. De dierenartsen en veterinaire medewerkers vertellen tijdens de open dag bezoekers graag over hun werk en de apparatuur.  

De open dag staat in het teken van Wereld Dierendag 2022. Kinderen mogen met dieren knuffelen en kunnen zich laten schminken. Verder worden er poffertjes en suikerspinnen verkocht. Om Stichting Dierenhulpverlening Woerden (en omstreken) te steunen kunnen bezoekers oude kleding, schoenen of textiel inleveren in de Dierenlot container. Voor elke kilo ontvangt de stichting geld.

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
IJsbaan op Kerkplein Woerden op 3 december open Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Nachtbrakers gezocht in Woerden Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Meer Woerdenaren moeten steun krijgen om energierekening te kunnen betalen Algemeen 25 nov, 15:46
Afbeelding
Dance Academy Woerden opent deuren nieuw pand Algemeen 25 nov, 11:39
Afbeelding
Stadshart Woerden speelt voor Sinterklaas Algemeen 25 nov, 11:36
Afbeelding
‘Polder Reijerscop meest geschikt voor plaatsing windturbines’ Algemeen 25 nov, 11:04
Afbeelding
Petruskerk in Woerden kleurt oranje in strijd tegen geweld tegen vrouwen Algemeen 24 nov, 14:55
Afbeelding
Column Mirte Damen: Bakkerij De Leeuw Algemeen 23 nov, 14:38