Meer dan 350 enthousiasme spelers konden hun energie kwijt in de Thijs van der Polshal. Er werd enthousiast gevoetbald door zowel de jongste jeugd van de 4 x 4 tot de spelers van de JO19.
Meer dan 350 enthousiasme spelers konden hun energie kwijt in de Thijs van der Polshal. Er werd enthousiast gevoetbald door zowel de jongste jeugd van de 4 x 4 tot de spelers van de JO19. (Foto: PR)

In de zaal is net even anders

Het buitenvoetbal lag stil tijdens de afgelopen kerstvakantie en dat betekent dat er bij Sportlust '46 gevoetbald wordt in de zaal. Drie dagen lang organiseerde vrijwilligers van Sportlust '46 zaalvoetbal voor de jeugdspelers.

Woerden - Henny van Muijen, dit jaar 25 jaar lid van Sportlust '46, is de drijvende kracht achter het zaalvoetballen. Hij heeft weer veel kinderen en ouders enthousiast weten te krijgen om naar de Thijs van der Polshal te komen.

Per leeftijdsgroep werd er een kleine competitie gespeeld. Verdeeld over vier velden lieten de spelers hun balkunsten zien.

Toch even anders

Er was niet alleen veel enthousiasme bij de spelers, maar ook bij de ouders op de tribune. Menig jeugdspeler kwam tot de conclusie dat het spelen in de zaal toch even anders is.

Dat was ook goed te zien. Er werden veel trucjes uitgehaald, schaafplekken werden vol trots getoond en er werd gelachen als er weer een perfecte panna was uitgevoerd. De winterstop is volgens de jeugd dan ook veel meer geschikt voor de senioren. Zij willen eigenlijk het hele jaar gewoon lekker door voetballen. Meer dan 350 enthousiasme spelers zijn deze dagen actief geweest. Henny kijkt er meer dan tevreden op terug en heeft alvast de wens uitgesproken dit volgend jaar weer te kunnen en mogen organiseren.

Weer naar buiten

Nu de schoolvakanties zijn afgelopen starten deze week de eerste trainingen van 2018. Het is met elkaar toewerken naar de herstart van de competitie. Voor kinderen die in 2010 en 2011 geboren zijn, begint er weer een nieuwe interne competitie. Een leuke manier om te starten met voetballen bij Sportlust '46.

Meer berichten
Shopbox