• Junior Brandenburg wil in het pand aan de Voorstraat 46 in Woerden begin volgend jaar de snoepwinkel Rosa's Leckernijen openen.
• Junior Brandenburg wil in het pand aan de Voorstraat 46 in Woerden begin volgend jaar de snoepwinkel Rosa's Leckernijen openen. Foto: Paul van den Dungen

Pepernoten pop-up als voorloper nieuwe snoepwinkel in Woerden

Algemeen 2.840 keer gelezen

WOERDEN • In het leegstaande pand aan de Voorstraat 46 in Woerden is zaterdag - op de dag van de Sinterklaasintocht - Rosa’s Pepernoten pop-up geopend. Klanten kunnen er terecht voor meerdere soorten pepernoten, taai taai, speculaas, chocola, schuimpjes en andere lekkernijen.  

Speciaal voor de opening was er een strooigoed testbaan opgebouwd, om kinderen te laten testen of het strooigoed wel goed strooit. Naast snoepgoed kunnen klanten in de winkel limonade halen bij Rosa’s Limo bar. Deze week opent in aanvulling daarop ook Rosa’s warme chocobar waar warme chocomelk met slagroom is te verkrijgen. 

Snoepwinkel
Begin 2023 moet in het pand Rosa’s Leckernijen de deuren openen. Een snoepwinkel geheel opgetrokken in oude stijl met snoepgoed voor jong en oud. Daarbij ook aandacht voor ‘dieetniches’ in het aanbod, zoals vegan, gluten- en suikervrij.

Om het project te realiseren is een crowdfund actie gestart waarin Woerdenaren de realisatie van de winkel kunnen steunen met een investering, een snoepabonnement, een donatie of een combinatie.

Bedenker Junior Brandenburg wil een echte ‘belevingswinkel’ realiseren. “Iedereen heeft een mooie herinnering aan een snoepwinkel of het bijzondere geluk van het je vergapen en kopen van jouw favoriete snoep. Dit is iets dat we graag weer terug willen brengen in Woerden, en dan natuurlijk ook echt in stijl.” 

Gemist
Dat er behoefte aan een snoepwinkel bleek wel op de eerste verkoopdag. Brandenburg hoorde louter positieve reacties. “Er werd bij herhaling aangegeven hoe zeer een Woerdense snoepwinkel wordt gemist sinds Jamin vele jaren geleden de deuren heeft gesloten.”

Het is de bedoeling om voor Kerst en Oud en Nieuw iets leuks te verzinnen voor de pop-up. De pepernoten pop-up die nu in het pand zit, is op woensdag, vrijdag, zaterdag en op de koopzondagen geopend. 

www.rosa-s.nl 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Opnieuw ongeluk op Limesbrug in Woerden 112 8 uur geleden
Afbeelding
Sint-actie Stadshart Woerden levert ruim 5 duizend euro op Algemeen 8 dec, 16:18
Afbeelding
Silent disco keert terug bij El Rey in Woerden zakelijk 8 dec, 16:15
Afbeelding
3FM-dj’s gaan spelen in de Speelfabriek in Woerden Algemeen 8 dec, 15:34
Afbeelding
Kapel Weddesteyn in Woerden aangewezen als gemeentelijk monument Algemeen 7 dec, 16:32
Afbeelding
Dorpsplatform: ‘Harmelen is het zat’ Algemeen 7 dec, 16:30
Afbeelding
Meer Bomen Nu oogst zaailingen in Woerdens Brediuspark Algemeen 7 dec, 16:25
Afbeelding
Na twee dagen actie genoeg geld voor AED in de straat Algemeen 7 dec, 16:22