• Fractievoorzitter Hendrie van Assem van Inwonersbelangen.
• Fractievoorzitter Hendrie van Assem van Inwonersbelangen. Foto: aangeleverd

Inwonersbelangen pleit voor referendum over aanleg Rembrandtbrug

Algemeen 992 keer gelezen

WOERDEN • Inwonersbelangen wil een referendum over de aanleg van de Rembrandtbrug in Woerden. Die zou op 15 maart 2023 gelijktijdig met de Provinciale Statenverkiezingen gehouden kunnen worden. 

Leden van de lokale partij gingen de afgelopen dagen de straat op om het gesprek aan te gaan met bewoners over de plannen. Die vallen slecht, merkt fractievoorzitter Hendrie van Assem. “Bewoners geven aan dat het verkeer dat Woerden niet als bestemming heeft, Woerden uit moet. Met de Rembrandtbrug leggen we een extra snelweg door Woerden-West aan. Maar het verkeer blijft in Woerden. De verkeersoverlast - files, geluidsoverlast en fijnstof -  blijft bestaan.”

Ook over de hoge kosten klagen bewoners. Iets waar Van Assem zich in kan vinden. “De Rembrandtbrug is veel te duur. Woerden kan het niet betalen. Zo is er door het college al een extra krediet aangevraagd van ruim 10 miljoen euro en wordt de onroerende zaakbelasting (OZB) voor 2023 fors verhoogd.”

Rietveldbrug
Veel gehoord is de wens om de plannen van de Rietveldbrug met de westelijke randweg af te maken. Al in 2006 is gestart met de voorbereidende werkzaamheden hiervoor. De gronden zijn reeds verworven en in het bezit van gemeente Woerden. Van Assem: “Helaas is in 2012 het eerder genomen raadsbesluit uit 2006 teruggedraaid. Als dit destijds niet gedaan was dan was deze ontsluitingsweg er al lang geweest. Voor minder dan 20 miljoen euro. En was het opknappen van de Boerendijk veel minder ingrijpend geweest. Ook waren er geen geluidswerende maatregelen voor de Hollandbaan nodig geweest. Nu is er de afgelopen jaren probleem op probleem gestapeld.”

Inwonersbelangen wil de plannen op 15 maart volgend jaar via een referendum voorleggen aan de inwoners. Die zouden kunnen kiezen uit: aanleg van de Rembrandtbrug, aanleg van de Rietveldbrug met westelijke randweg of geen extra brug.

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Opnieuw ongeluk op Limesbrug in Woerden 112 7 uur geleden
Afbeelding
Sint-actie Stadshart Woerden levert ruim 5 duizend euro op Algemeen 8 dec, 16:18
Afbeelding
Silent disco keert terug bij El Rey in Woerden zakelijk 8 dec, 16:15
Afbeelding
3FM-dj’s gaan spelen in de Speelfabriek in Woerden Algemeen 8 dec, 15:34
Afbeelding
Kapel Weddesteyn in Woerden aangewezen als gemeentelijk monument Algemeen 7 dec, 16:32
Afbeelding
Dorpsplatform: ‘Harmelen is het zat’ Algemeen 7 dec, 16:30
Afbeelding
Meer Bomen Nu oogst zaailingen in Woerdens Brediuspark Algemeen 7 dec, 16:25
Afbeelding
Na twee dagen actie genoeg geld voor AED in de straat Algemeen 7 dec, 16:22