• Mirte Damen.
• Mirte Damen. Foto: Carla Vermeend

Column Mirte Damen: Bakkerij De Leeuw

Algemeen 2.540 keer gelezen

Het is midden in de nacht en mijn lieve Poolse buren gaan weer aan het werk. Groot respect voor hen. Ik kan de slaap niet goed vatten en lig te piekeren over een berichtje wat ik zag verschijnen op de Facebookpagina van Bakkerij de Leeuw, de bakkerij van Jan en Annelies uit Zegveld. Jan is getroffen door een hersenbloeding.

Al bijna 20 jaar staan ze op de streekmarkt in Woerden. En Woerden heeft deze ontzettend sociale lieve mensen omarmd. Maar nu moeten zij gedwongen stoppen op de streekmarkt. De winkel in Zegveld blijft gelukkig wel open. 

Maar geen Annelies de Leeuw en Ad Baars meer op de streekmarkt! Wat een groot gemis is dit voor henzelf, iedereen en ook voor de streekmarkt.

Ik hoop echt op een wonder voor Jan.  Maar het is een hard gelag en de toekomst is super spannend. 

Wonderen bestaan zegt men maar je moet er in geloven. Jan mag de komende maand i.v.m. zijn gezondheid geen brood bakken. Dus wat een pech en dat met de drukke decembermaand voor de deur. Maar gelukkig is Jan er nog!

Wellicht kan ik met dit berichtje een beetje helpen en kunt u een beetje helpen. Een kaartje sturen is een kleine moeite, maar een groot plezier. Even een hart onder de riem steken. Het adres is: Bakkerij de Leeuw, Hoofdweg 91, 3474 JB Zegveld. 

Of misschien weet u wel een bakker of bent u zelf bakker geweest, leest u dit en denkt u ik zou ze wellicht kunnen helpen in de nacht. Vele handen maken licht werk. En nogmaals wonderen bestaan je moet er alleen in geloven.  Het is een mooie gedachte ‘geloven in het goede van de mens’. De oudste bakkerij van Nederland heeft hulp en een steuntje in de rug nodig of een kleine attentie. Want zo doen wij dat hier. 

En in dit specifieke geval bij lieve Jan en Annelies. De kat van de bakker heeft het gedaan. En men kan beter naar de bakker dan naar de apotheker gaan. Maar laten we hopen dat alles voor de bakker komt.

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Opnieuw ongeluk op Limesbrug in Woerden 112 8 uur geleden
Afbeelding
Sint-actie Stadshart Woerden levert ruim 5 duizend euro op Algemeen 8 dec, 16:18
Afbeelding
Silent disco keert terug bij El Rey in Woerden zakelijk 8 dec, 16:15
Afbeelding
3FM-dj’s gaan spelen in de Speelfabriek in Woerden Algemeen 8 dec, 15:34
Afbeelding
Kapel Weddesteyn in Woerden aangewezen als gemeentelijk monument Algemeen 7 dec, 16:32
Afbeelding
Dorpsplatform: ‘Harmelen is het zat’ Algemeen 7 dec, 16:30
Afbeelding
Meer Bomen Nu oogst zaailingen in Woerdens Brediuspark Algemeen 7 dec, 16:25
Afbeelding
Na twee dagen actie genoeg geld voor AED in de straat Algemeen 7 dec, 16:22