• Carmen Kuijlenburg van Blik op Hout.
• Carmen Kuijlenburg van Blik op Hout. Foto: aangeleverd

Stadshart Woerden speelt voor Sinterklaas

Algemeen 1.004 keer gelezen

WOERDEN • Op de dag dat Sinterklaas voet aan Woerdense wal zette, is Stadshart Woerden een Sint-actie gestart. Het is een actie waarbij online én in de winkels en horeca geld wordt ingezameld voor kinderen uit gezinnen die het financieel moeilijk hebben. 

In die gezinnen is het niet vanzelfsprekend dat er een zak vol cadeaus wordt bezorgd op 5 december. Het Stadshart wil kinderen uit deze gezinnen blij maken met een mooi cadeau. Hiervoor werkt Stadshart Woerden samen met Voedselbank Woerden. Deze organisatie weet precies welke kinderen een cadeau kunnen gebruiken.

Voor kinderen tot 11 jaar krijgt de voedselbank een budget van de gemeente Woerden, dat zij kunnen besteden aan een sinterklaascadeau. Kinderen die buiten deze leeftijdsgroep vallen verdienen ook een leuk extraatje, vonden de initiatiefnemers Conny Wesseling (Luciano), Pascal Distel (restaurant De Woerdenaar) en Carmen Kuijlenburg (Blik op Hout). Het bedrag dat via de Stadshart Sint-actie wordt opgehaald, wordt vooral besteed aan deze leeftijdsgroep.

Eigen smaak
De donaties worden besteed in de winkels van Stadshart Woerden. Aangezien de leeftijdsgroep al een eigen wil en smaak heeft, worden de donaties veelal omgezet in cadeaubonnen. Hiermee kunnen de kinderen zelf op pad om bijvoorbeeld een game, gezelschapsspel, nagellak te kopen óf om gezellig met een vriend of vriendin een drankje te doen. Bij een meer dan 35 winkels en horeca in de binnenstad van Woerden kan men een fysieke donatie doen in de daarvoor bestemde bus. Deze plekken zijn te herkennen aan de poster op de deur. Ook is het mogelijk om online te doneren via de website van het Stadshart. Zowel in de bussen in de winkels, als de mogelijkheid om online doneren worden al goed gevonden door de consument. “Er zijn zelfs mensen die (een deel van) hun energiecompensatie doneren”, weet Wesseling. 

Doneren kan tot 30 november. Vanaf vrijdag 25 november wordt de tussenstand van de online donaties bijgehouden op de etalage van het Woerdense Pakjeshuis ‘De Vischbrug’ aan de Rijnstraat.

www.stadshartwoerden.nl/sint-actie

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Column Junior Brandenburg: Verandering Algemeen 26 jan, 15:58
Afbeelding
Douchen mag niet meer in Kamerikse sporthal De Schulenburch Algemeen 26 jan, 15:46
Afbeelding
Aftrap Jeugdbrandweer De Waarden Algemeen 26 jan, 15:26
Afbeelding
Met cursus probeert Woerden eenzaamheid aan te pakken Algemeen 25 jan, 16:00
Afbeelding
Initiatief Voedsel Surplus een succes in Woerden: zo'n 200 maaltijden per van 'gered' voedsel Algemeen 25 jan, 15:56
Afbeelding
Woerdenaar maakt podcasts als audioherinnering Algemeen 25 jan, 15:52
Afbeelding
Wethouder opent nieuwe kinderdagverblijf Nijntje Pluis in Harmelen Algemeen 24 jan, 14:50
Afbeelding
Verdachten bankpasfraude aangehouden in Kamerik 112 23 jan, 17:27