Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Kerstmarkt en Decembermarkt Harmelen met elkaar verbonden

Algemeen 1.452 keer gelezen

HARMELEN • Wie in de kerststemming wil komen moet zaterdag 10 december in Harmelen zijn. Op die dag kunnen bezoekers zowel een kijkje nemen op de Decembermarkt in het dorpscentrum als de overdekte kerstmarkt in H2O. Tussen beide markten is een speurtocht uitgezet én rijdt een gratis pendelbus: de Kerstexpress. 

Tijdens de Decembermarkt staan er van 10.00 tot 17.00 uur op de Kalverstraat en een gedeelte van de Kerkweg kramen van winkeliers vol kerstcadeaus en sfeerartikelen. Ook ondernemers uit de buurt zijn uitgenodigd om mee te doen. Er is een groot aanbod van artikelen: van streekkazen tot kerststukken- en kransen tot kaarsen, kleding en geurtjes. Op het plein voor de Dorpskerk richt de lokale horeca een sfeervol Eet&Drink-plein in. Bezoekers kunnen hier genieten van winterse gerechten en dranken. De drie muzikanten van ‘Light up your banjo’ zorgen voor de muziek. Verder staat er een heuse kerstman achter de draaitafel kerstplaatjes te draaien. 

Oliebollenkraam
De (gratis toegankelijke) kerstmarkt in recreatiecentrum H2O is op zowel vrijdag 9 als zaterdag 10 december te bezoeken. Ook hier een groot aanbod van kerstartikelen, zoals kerstsieraden, kleding, handgemaakte producten en houten kerstversieringen. Er staan tevens een foodkraam, een oud-Hollandse olliebollenkraam en kraampjes met allerlei versnaperingen voor de deur. Ook de eigen horecagelegenheid Eten & Drinken H2O is geopend. KiKa fonds saxofonist Ben Wissink zorgt voor de muziek. De kerstmarkt is vrijdag van 16.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

De markten worden op de zaterdag door een actieve speurtocht aan elkaar gekoppeld, waarbij er leuke prijzen te winnen zijn. Een gratis pendelbus - omgedoopt tot Kerstexpress - zorgt voor een makkelijke verbinding tussen beide locaties.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Column Junior Brandenburg: Verandering Algemeen 26 jan, 15:58
Afbeelding
Douchen mag niet meer in Kamerikse sporthal De Schulenburch Algemeen 26 jan, 15:46
Afbeelding
Aftrap Jeugdbrandweer De Waarden Algemeen 26 jan, 15:26
Afbeelding
Met cursus probeert Woerden eenzaamheid aan te pakken Algemeen 25 jan, 16:00
Afbeelding
Initiatief Voedsel Surplus een succes in Woerden: zo'n 200 maaltijden per van 'gered' voedsel Algemeen 25 jan, 15:56
Afbeelding
Woerdenaar maakt podcasts als audioherinnering Algemeen 25 jan, 15:52
Afbeelding
Wethouder opent nieuwe kinderdagverblijf Nijntje Pluis in Harmelen Algemeen 24 jan, 14:50
Afbeelding
Verdachten bankpasfraude aangehouden in Kamerik 112 23 jan, 17:27