• Dorpskerk in Harmelen.
• Dorpskerk in Harmelen. Foto: Floris Bakker

Dorpsplatform: ‘Harmelen is het zat’

Algemeen 1.405 keer gelezen

HARMELEN • De gemeente Woerden houdt onvoldoende rekening met de belangen en wensen van Harmelen. Dat vindt het Dorpsplatform Harmelen. 

‘Wij willen dat er beter geluisterd en gehandeld wordt naar de ideeën van inwoners en organisaties in Harmelen als het gaat om woningbouw, het verkeer en de energietransitie’, schrijft het platform in een bericht op de eigen website. 

Woningbouw
Er worden plannen ontwikkeld voor tal van onderwerpen die inwoners van het dorp ‘aan het hart’ gaan. Zoals voor zwembad H2O dat op termijn dicht moet omdat er één zwembad in Woerden moet komen. En over woningbouw in het dorp die maar niet op gang lijkt te komen. En over de plaatsing van 250 meter hoge windturbines in polder Reijerscop.

Het platform is het naar eigen zeggen zat dat inwoners van Harmelen informatie ontvangen over plannen als deze al zo goed als ontwikkeld zijn. ‘Wij willen dat er meer interactief overleg plaats vindt over de voorgenomen plannen en dit niet als een verplicht item ‘burgerparticipatie’ wordt afgehandeld. Wij willen dat het college én de gemeenteraad van Woerden de belangen en wensen van Harmelen kent, erkent en daarnaar handelt.’

Dorpsvisie
Het Dorpsplatform Harmelen wil graag een dorpsvisie ontwikkelen. De visie moet duidelijkheid geven over zaken als woningbouw, leefbaarheid, de energietransitie, welzijn en verkeer. Voor het opstellen van de visie heeft het platform 500 steunbetuigingen nodig. De teller staat nu op 250. Inwoners die hun stem willen geven, kunnen dat doen via: harmelen.nu/dorpsvisie

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Aanhouding in onderzoek naar schietpartij Leidsestraatweg in Woerden 112 3 feb, 16:22
Afbeelding
Jongetje (7) stapt trein in terwijl vader kaartje koopt 112 2 feb, 14:21
Afbeelding
Feestelijke presentatie 'Gemaakt in Woerden' Algemeen 1 feb, 16:37
Afbeelding
Hester Radstake nieuwe predikant Evangelisch-Lutherse Gemeente Woerden Algemeen 1 feb, 16:34
Afbeelding
Nieuw ontwerp Woerdense bastions stuit op verzet Algemeen 1 feb, 16:32
Afbeelding
Iozefina Paulet wordt raadslid voor het CDA in Woerden Algemeen 1 feb, 16:25
Afbeelding
Vragen over toekomst hertenkamp in Woerdens Staatsliedenkwartier Algemeen 1 feb, 16:16
Afbeelding
Oversteek Polanerbaan in Woerden veiliger gemaakt Algemeen 1 feb, 16:16