• Er staan bouwhekken rond de speeltuin die al bijna een jaar klaar is voor gebruik.
• Er staan bouwhekken rond de speeltuin die al bijna een jaar klaar is voor gebruik. Foto: aangeleverd

Nieuwe speeltuin in Woerden al bijna jaar afgeschermd met bouwhekken

Algemeen 2.133 keer gelezen

WOERDEN • Kinderen in de nieuwbouwwijk Hof van Leyland kunnen nog steeds niet spelen in de enige speeltuin in de wijk. De voorziening is af, maar nog altijd verboden gebied. 

De laatste (van de in totaal 173) woningen van de wijk, gelegen op het voormalige Den Oudsten terrein, zijn begin dit jaar opgeleverd. Op dat moment zou ook de enige speeltuin in de wijk open gaan. Die ligt aan het Suze Groenewegpad, in het verlengde van het Frida Katzpad. Maar de speeltuin is afgeschermd met bouwhekken. 

Geschil
CDA-raadslid Rumo van Aalst wil opheldering van het college en heeft schriftelijke vragen gesteld. Hij hoorde van wijkbewoners dat een geschil tussen ontwikkelaar en gemeente over de inrichting en kwaliteit van de speeltoestellen de reden is dat de speeltuin nog niet open is. “Over het openbaar groen kan het niet gaan, want de speeltuin ligt er sinds kort na de zomer prachtig bij.”

De gemeente laat weten dat er bij de oplevering gebreken zijn geconstateerd die eerst verholpen moeten worden. “De speeltuin kan en mag pas in gebruik kan worden genomen als het helemaal technisch af en dus ook veilig is. De komende weken wordt hier aan gewerkt en de verwachting is dat de speeltuin nog dit jaar in gebruik kan worden genomen door de omwonende kinderen’’, verklaart een woordvoerster. 

Communiceren
Van Aalst vindt dat de gemeente beter had moeten communiceren. “Inwoners van de wijk begrijpen niet waarom de speeltuin maar niet open gaat. Een discussie tussen gemeente en ontwikkelaar over de inrichting van de speeltuin en kwaliteit van de speeltoestellen kan. Maar waarom moet dat zolang duren en ten koste gaan van de kinderen in de wijk? Hoe belangrijk is het voor jonge kinderen als zij naar een nieuwe wijk verhuizen om nieuwe vriendjes en vriendinnetjes te maken. Een speeltuin is daar bij uitstek de ideale plaats voor.”  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Aanhouding in onderzoek naar schietpartij Leidsestraatweg in Woerden 112 3 feb, 16:22
Afbeelding
Jongetje (7) stapt trein in terwijl vader kaartje koopt 112 2 feb, 14:21
Afbeelding
Feestelijke presentatie 'Gemaakt in Woerden' Algemeen 1 feb, 16:37
Afbeelding
Hester Radstake nieuwe predikant Evangelisch-Lutherse Gemeente Woerden Algemeen 1 feb, 16:34
Afbeelding
Nieuw ontwerp Woerdense bastions stuit op verzet Algemeen 1 feb, 16:32
Afbeelding
Iozefina Paulet wordt raadslid voor het CDA in Woerden Algemeen 1 feb, 16:25
Afbeelding
Vragen over toekomst hertenkamp in Woerdens Staatsliedenkwartier Algemeen 1 feb, 16:16
Afbeelding
Oversteek Polanerbaan in Woerden veiliger gemaakt Algemeen 1 feb, 16:16