• Wethouder Arjan Noorthoek reikt een herinneringssleutel voor in de ontmoetingsruimte uit aan bewoner Rinus Hogebrugge.
• Wethouder Arjan Noorthoek reikt een herinneringssleutel voor in de ontmoetingsruimte uit aan bewoner Rinus Hogebrugge. Foto: Alex de Kuijper

Officiële opening seniorencomplex De Pionier in Zegveld

Algemeen 1.380 keer gelezen

ZEGVELD • In Zegveld is donderdag De Pionier officieel geopend. Dat gebeurde door de symbolische overhandiging van een reuzensleutel.

De 23 appartementen van het seniorencomplex zijn sinds oktober vorig jaar bewoond en deze maand zal ook de ontmoetingsruimte in gebruik worden genomen. “We zijn er trots op dat dit in Zegveld voor de Zegvelders is gerealiseerd”, aldus Hans van Kesteren, voorzitter van Zegveld Zorgt. 

Inspirerend
Wethouder Arjan Noorthoek noemt het inspirerend dat zoveel partijen elkaar gevonden hebben in het project. “Gemeente, Zegveld Zorgt en Cazas Wonen hebben er allemaal een mooie bijdrage aan geleverd. Waarmee we bereikt hebben dat Zegvelders die op hulp zijn aangewezen in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen.”

Na de officiële handeling was er voor de gasten alle gelegenheid om in De Milandhof nog eens terug te kijken op dit huzarenstukje van gemeenschapszin. Namens Cazas Wonen sprak ontwikkelaar Pieter Akkermans over een project waar door inwoners van Zegveld veel energie in is gestoken. “Daardoor kwam de haalbaarheid steeds dichterbij. Met als ultiem resultaat dat er nu een prachtig en duurzaam complex staat.”

De komende maanden richt Zegveld Zorgt de gemeenschappelijk tuin nog in zodat de bewoners in de lente elkaar ook buiten kunnen ontmoeten. 

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Aanhouding in onderzoek naar schietpartij Leidsestraatweg in Woerden 112 3 feb, 16:22
Afbeelding
Jongetje (7) stapt trein in terwijl vader kaartje koopt 112 2 feb, 14:21
Afbeelding
Feestelijke presentatie 'Gemaakt in Woerden' Algemeen 1 feb, 16:37
Afbeelding
Hester Radstake nieuwe predikant Evangelisch-Lutherse Gemeente Woerden Algemeen 1 feb, 16:34
Afbeelding
Nieuw ontwerp Woerdense bastions stuit op verzet Algemeen 1 feb, 16:32
Afbeelding
Iozefina Paulet wordt raadslid voor het CDA in Woerden Algemeen 1 feb, 16:25
Afbeelding
Vragen over toekomst hertenkamp in Woerdens Staatsliedenkwartier Algemeen 1 feb, 16:16
Afbeelding
Oversteek Polanerbaan in Woerden veiliger gemaakt Algemeen 1 feb, 16:16