• Job van Meijeren.
• Job van Meijeren.

Job van Meijeren (CDA) stopt als raadslid in Woerden

Algemeen 836 keer gelezen

WOERDEN • Job van Meijeren, fractievoorzitter van het CDA in Woerden, stopt als raadslid. Hij legt zijn werkzaamheden per 1 februari neer. 

In een brief aan de gemeenteraad geeft Van Meijeren aan dat hij geen goede balans meer kan vinden tussen gezin, werk en politiek. "Onze kinderen worden ouder en verdienen een vader die vaker thuis is en dan ook energie en aandacht voor hen heeft. Afgelopen jaar is dat te vaak niet gelukt." In de afgelopen kerstperiode heeft hij daarom het besluit genomen te stoppen met het raadswerk. 

Grootste partij
De 32-jarige Zegvelder was twaalf jaar actief voor het CDA Woerden in de gemeenteraad. In 2011 werd hij fractieassistent, in 2014 raadslid en sinds 2018 is hij fractievoorzitter van de christendemocraten. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 werd het CDA onder zijn leiding opnieuw de grootste partij in Woerden.

In zijn afscheidsbrief aan de gemeenteraad schrijft hij: "Ik wil eenieder bedanken voor debat, samenwerking en het zoeken naar het beste voor onze inwoners. Ik hoop dat u vanuit een positieve insteek en met respect voor elkaar blijft werken aan goed bestuur in onze prachtige gemeente." 

Moedig besluit
Afdelingsvoorzitter Robin Dorsman spreekt van een moedig besluit. ‘Ik ken Job als een toegewijd, kundig en gedreven christendemocraat. Wij willen hem enorm bedanken voor zijn langdurige inzet voor de publieke zaak. Hij heeft dit altijd met veel energie en een grote betrokkenheid gedaan voor alle inwoners van Woerden, Harmelen, Kamerik en Zegveld. Dit verdient onze respect en waardering."

De CDA-fractie heeft raadslid Marco Hollemans unaniem gekozen tot opvolger van Van Meijeren als fractievoorzitter. Hollemans (53), sinds 2014 raadslid, ziet een heldere taak voor zich: "Er ligt met het bestuursakkoord een heldere opdracht waar het college uitvoering aan moet geven in de komende jaren. De bouw van woningen, transitie van energie en vitale voorzieningen in onze wijken en dorpen zijn daarin belangrijke aandachtspuntenpunten waarop we als CDA Woerden vinger aan de pols houden."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Aanhouding in onderzoek naar schietpartij Leidsestraatweg in Woerden 112 3 feb, 16:22
Afbeelding
Jongetje (7) stapt trein in terwijl vader kaartje koopt 112 2 feb, 14:21
Afbeelding
Feestelijke presentatie 'Gemaakt in Woerden' Algemeen 1 feb, 16:37
Afbeelding
Hester Radstake nieuwe predikant Evangelisch-Lutherse Gemeente Woerden Algemeen 1 feb, 16:34
Afbeelding
Nieuw ontwerp Woerdense bastions stuit op verzet Algemeen 1 feb, 16:32
Afbeelding
Iozefina Paulet wordt raadslid voor het CDA in Woerden Algemeen 1 feb, 16:25
Afbeelding
Vragen over toekomst hertenkamp in Woerdens Staatsliedenkwartier Algemeen 1 feb, 16:16
Afbeelding
Oversteek Polanerbaan in Woerden veiliger gemaakt Algemeen 1 feb, 16:16