Afbeelding

Met cursus probeert Woerden eenzaamheid aan te pakken

Algemeen 951 keer gelezen

WOERDEN • Er komt in Woerden een nieuwe aanpak tegen eenzaamheid. Via de cursus Creatief Leven werken deelnemers aan nieuwe inzichten.

Wie interesse heeft kan woensdag 1 februari tijdens een informatiebijeenkomst in wijkcentrum De Plint vrijblijvend kennismaken met de trainers. De cursus is bedoeld voor iedereen, want eenzaamheid treft meer mensen dan alleen ouderen. Denk bijvoorbeeld ook aan jongeren die gaan studeren en verhuizen naar een andere stad, mensen die zonder werk komen te zitten, gaan scheiden, een dierbare verliezen of op hun gezondheid moeten inleveren. Maar ook positieve gebeurtenissen zoals het krijgen van een baby, een nieuwe baan of verhuizing kunnen een gevoel van eenzaamheid veroorzaken. Eenzaamheid komt daardoor meer voor dan iedereen denkt. 

Hoog op agenda
Eenzaamheid is een actueel onderwerp. Veertig procent van de totale bevolking heeft er naar eigen zeggen te vaak last van en 10 procent hiervan voelt zich ernstig eenzaam. Ook in Woerden. “We hebben eenzaamheid hoog op de agenda van de gemeente staan”, aldus wethouder Mariëtte Pennarts-Pouw. “Eenzaamheid lijkt soms een onoverkomelijk probleem. Mensen hebben het gevoel dat er niets aan te doen is en dat ze er maar mee moet leren leven. Met de nieuwe aanpak geven we mensen een ander vooruitzicht. Ze werken actief aan zichzelf, voelen meer levensvreugde en maken zo ook weer nieuwe sociale verbindingen. Omgaan met anderen is veel belangrijker dan we denken.”

Fijner leven
De cursus Creatief Leven (aangeboden door WoerdenWijzer en A en B Training) bestaat uit lessen en opdrachten waarmee de deelnemer aan een eigen nieuwe toekomst werkt. Hij of zij ontdekt meer over zichzelf en zet ook de eerste stappen die nodig zijn voor een fijner leven. Creatief Leven wordt in groepsverband gegeven, onder begeleiding van speciaal opgeleide trainers. Deskundigen die ook eventueel kunnen doorverwijzen als dat nodig is. De cursus start op woensdagochtend 22 februari. De bijeenkomsten vinden om de week plaats.

Wie de informatiebijeenkomst (van 10.30 tot 11.30 uur) wil bijwonen kan zich aanmelden bij cursusleider Eva Berkeley: 06-43368421 of e-mail: berkeley.e@woerden.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Naast het criterium is er ook een fiets- en toertocht door het Groene Hart.
Zevende editie Ronde van Woerden Nieuws 26 mrt, 20:41
• De oversteek bij de kruising Polanerbaan met de Stationsweg is een knelpunt als het gaat om de verkeersveiligheid.
Woerden wil veiliger fietsroutes van en naar dorpen Nieuws 26 mrt, 20:26
• In een benedenwoning aan de Rembrandtlaan heeft dinsdagochtend brand gewoed.
Brand in appartement van portiekflat in Woerden 112 26 mrt, 08:51
• Niels de Jong in de nieuwe winkel van Natuurlijk Bloemen.
Natuurlijk Bloemen opent op Molenvliet nieuwe winkel ingezonden 26 mrt, 08:51
Afbeelding
Woerden zet gebiedsproces over plaatsing windmolens bij Harmelen 'gewoon' door Nieuws 25 mrt, 19:09
• Marja (links) van Recovery Divers dook in het water van de haven in Woerden en wist de autosleutel van Jetty te vinden.
Recovery Divers schieten te hulp in haven Woerden video 25 mrt, 18:59
• Derde doelpunt van Siveo.
Siveo knokt zich terug en wint van Gouda Sport 24 mrt, 17:25
Afbeelding
Jongeren proberen in kraan te klimmen op Woerdense bouwplaats 112 24 mrt, 17:13