• Columnist Junior Brandenburg.
• Columnist Junior Brandenburg. Foto: Willem Jan Ritman

Column Junior Brandenburg: Verandering

Algemeen 810 keer gelezen

Zoals de frequente lezer van mijn columns weet, ben ik een groot pleitbezorger van vooruitgang door verandering. Op basis van nieuwe en van voortschrijdende inzichten zijn wij als mensheid tot de betere beslissingen en ontwikkelingen gekomen. Begrijp mij niet verkeerd, ik ben zeker niet anti tradities of non-nostalgisch en ben zelfs groot geschiedenisfanaat, maar ik zie graag dat wij leren en verbeteren. Zeker omdat verandering soms goed, noodzakelijk en gewenst is. 

En laat daarvan de afgelopen weken nu juist goede voorbeelden aan bod zijn gekomen. Na een stevige aanloop heb ik besloten om ingrijpende veranderingen ten aanzien van El Rey door te voeren. Daarover aanstonds meer informatie, maar voor mij persoonlijk is de aanstaande verandering goed. Ik zit weer boordevol nieuwe energie en plezier. 

Ik weet dat internationale samenwerking gedijt door stille diplomatie. De bereidheid om consensus te zoeken en te vinden moet zorgvuldig worden opgebouwd met oog voor gevoeligheden en bereidheid naar elkaars zwaarwegende bezwaren te luisteren. Voor velen is het al weken onbegrijpelijk waarom Duitsland vermeend dwars blijft liggen om Leopard tanks aan Oekraïne te (laten) leveren. Het lijkt een heldere zaak dat alle middelen ingezet moeten worden tegen de Russische agressie en oorlogsmisdaden. 

Maar kun je het een land als Duitsland met een zodanig gevoelige oorlogsgeschiedenis kwalijk nemen dat ze zorgvuldig zijn en de tijd nemen? Al dringt de tijd. Maar wat bleek, Duitsland is al maanden via Polen het Oekraïense leger aan het trainen in Leopard tanks. Stiekem geen onwil dus. Hetgeen ook bleek omdat vandaag het verlossende bericht kwam dat de noodzakelijke verandering heeft plaatsgevonden. Duitsland gaat nog niet zelf leveren maar wel anderen laten leveren. Naast goed en noodzakelijk is er op kleinere schaal ook wel iets gewenst. 

Het zal niet onbekend zijn dat John Blok de Cultuurprijs Woerden heeft gewonnen. Niet alleen is dat een terechte waardering voor zijn vele jaren werk om cultuur in Woerden te steunen en te promoten, maar kan ook een leuke opmaat zijn voor mogelijke verandering. John schrijft al jaren leuke en toffe gedichten bij Woerdense fotobeelden. Hoe tof zou het zijn als hij die vaardigheden zou kunnen inzetten voor een periodieke fotocolumn in onze Courant. Ik denk dat dit in Woerden als verandering best gewenst is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Een tweetal schuren aan de Alpenstraat gingen in vlammen op.
Schuren in lichterlaaie in Woerden 112 22 apr, 08:11
• Anna Drijver brengt Maria op toneel in de voorstelling De Mannen van Maria.
Nieuwe theaterprogramma Het Klooster telt liefst 90 voorstellingen Nieuws 19 apr, 22:04
• Naomi Brehm.
Naomi uit Woerden start crowdfunding voor aanschaf eigen scootmobiel Nieuws 19 apr, 15:41
• De jonge boompjes aan het Waterhoenlaantje zijn door vandalen afgebroken.
Jonge boompjes net aangeplant, nu alweer kapot Nieuws 19 apr, 12:19
• Het COA en de gemeente gaan onderzoeken of het oude kantoor van Campina dienst kan doen als asielzoekerscentrum.
Raad Woerden stemt in met onderzoek naar mogelijkheden asielzoekerscentrum Nieuws 19 apr, 11:46
• Bij ijssalon Luciano trakteerde een chansonnier voorbijgangers op Franse liedjes.
Woerdense binnenstad in Franse sferen Nieuws 17 apr, 16:26
• Het werk Femme Tunisienne van Louis Favre uit 1929.
Werk van Franse kunstschilder Louis Favre in Stadsmuseum Woerden Nieuws 17 apr, 14:50
• Het voormalige kantoorgebouw van Campina aan de Bleek in Woerden.
Vraag om noodopvang in Woerden; college 'overvallen' door verzoek COA Nieuws 17 apr, 14:31