• In en uit je auto stappen is gevaarlijk als je auto langs de Leidsestraatweg staat geparkeerd.
• In en uit je auto stappen is gevaarlijk als je auto langs de Leidsestraatweg staat geparkeerd. Foto: Thomas Sohilait Photography

‘Parkeren hier is levensgevaarlijk’

Algemeen 2.199 keer gelezen

HARMELEN • De parkeerplaatsen langs de huizen aan de Leidsestraatweg in Harmelen zijn zo smal dat de auto’s van bewoners regelmatig worden geraakt.

Jeanet de Mari, raadslid van Inwonersbelangen, vindt het daarom tijd voor verandering. Ze stelde namens haar fractie vragen aan het college. “Nadat ik contact had gehad met een inwoner van de Leidsestraatweg dacht ik gelijk: ‘dit is foute boel’. Allerlei gevallen van parkeerschade en gevaarlijke situaties. Dat kan zo niet langer”, zegt ze. 

De aanleg van de rondweg lijkt de oorzaak van het probleem. “Door de rondweg is het hier veel drukker. Het blijkt gewoon dat de Leidsestraatweg een veel te smalle straat is voor zoveel verkeer.” Jan Samsom is één van de gedupeerden. “De afgelopen jaren zijn er al zeker vijftien auto’s total loss gereden, waarvan er drie van mij waren. Als je niet all risk verzekerd bent, mag je zelf de portemonnee trekken. In de meeste gevallen rijdt de schaderijder namelijk gewoon door.” 

Levensgevaarlijk
Toch is de materiële schade niet het grootste probleem volgens Samsom. “Voor de kinderen en kleinkinderen is het levensgevaarlijk. Je kunt niet eens aan twee kanten in- en uitstappen, zo smal is de parkeerplaats voor je huis. Als je aan de kant van de weg wil uitstappen moet je de auto zo kort op het huis zetten dat je er zelf niet meer uit kan.” Mocht er niets veranderen, dan vreest Samsom voor het ergste. “Het is gewoon wachten tot het een keer echt mis gaat, dat het geen materiële schade meer is.”

Hij zocht zelf ook al eens contact met de gemeente en stelde voor het parkeerplaatsje aan de overkant van de weg - de plek waar vroeger de zoutopslag van Rijkswaterstaat was - uit te breiden. “Er kunnen daar nu vijf auto’s staan. Als je het parkeerterrein doortrekt langs de slootkant zou je nog zeker vijf extra plekken kunnen aanleggen. Dat zou een prima oplossing zijn. De enige reactie die ik kreeg was dat ze ‘groen’ niet wilden vervangen voor ‘grijs’, dus de parkeerplaats niet wilden uitbreiden.” 

Teleur
Dat de gemeente hier niet adequaat op reageert, stelt Samsom teleur. “Misschien hebben ze op het gemeentehuis niet door hoe groot het probleem is. Dat kan ik nog wel begrijpen. Als er namelijk schade wordt gereden en er geen letsel is, komt de politie niet eens. Dan wordt er dus ook niks schriftelijk vastgelegd.”

Bram Immerzeel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Cees en Abram Meijers bekijken de houten modellen van de huidige en vorige kerk.
'Kamerik veel ouder dan we eerder dachten' Nieuws 17 apr, 14:28
• Startpunt van de Drakenbootrace is de Parijse brug.
Drakenbootrace: roeien op de Woerdense Singel Nieuws 17 apr, 14:21
• Het team die de kledingbeurs mogelijk maakte, met rechts op de foto Janneke van Vliet.
Kledingbeurs in Woerdense Johan Frisoschool voor dames met een kleine beurs Nieuws 17 apr, 14:16
• Spelen in een hooiberg tijdens De Boer Op'.
Mooie weer zorgt voor veel bezoekers 'De Boer Op' Nieuws 15 apr, 16:05
• Flo en Wessel bezig met het maken van het schilderwerk.
Jonge kunstenaars fleuren slooppand op langs Hoge Rijndijk Nieuws 15 apr, 15:44
• Moeders hadden voor de kinderen lekkere hapjes gemaakt.
Leerlingen Woerdense basisschool vieren Suikerfeest Nieuws 15 apr, 14:24
• Dennis krijgt symbolisch de sleutel overhandigd van zijn vader Rien Treur.
Dennis Treur volgt vader op in Rien Treur Makelaardij ingezonden 15 apr, 11:30
• Opening van de nieuwe schoolbibliotheek.
Eigen bieb voor Zegveldse basisschool Jorai Nieuws 15 apr, 11:14