• Iozefina Paulet wordt raadslid voor het CDA in Woerden.
• Iozefina Paulet wordt raadslid voor het CDA in Woerden. Foto: aangeleverd

Iozefina Paulet wordt raadslid voor het CDA in Woerden

Algemeen 780 keer gelezen

WOERDEN • Iozefina Werle-Paulet (34) wordt raadslid voor het CDA. Zij neemt de zetel in van Job van Meijeren die vorige week zijn vertrek aankondigde. 

Paulet is bekend als de Woerdense schaakgrootmeester die zich in 2019 tot Nederlands kampioen mocht laten kronen. Zij kwam iets meer dan tien jaar geleden voor de liefde van Roemenië naar Nederland. De eerste zeven jaar heeft zij in Groningen waar ze studeerde. Sinds 2018 werkt ze bij Intratuin als business analist. Verder is zij bestuurslid bij de Koninklijke Nederlandse Schaakbond en actief betrokken bij de lokale schaakvereniging. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart vorig jaar stond zij op plek 8 van de kieslijst van het CDA Woerden.  

Solidariteit
Paulet zegt ‘zeer vereerd’ te zijn om namens het CDA als raadslid aan de slag te gaan. “Van jongs af aan houdt politiek me bezig. In mijn Groningse jaren ben ik met het gedachtengoed van het CDA in aanraking gekomen. Kernwaarden als rentmeesterschap en solidariteit spreken mij er gaan. Dat zaken als integratie, sport en energie mij nauw aan het hart gaan, mag duidelijk zijn. Ik heb er in ieder geval ontzettend veel zin om mijn steentje bij te dragen aan een nog mooier Woerden.”

Het is nog niet bekend op welke terreinen Paulet het woord gaat voeren, zo laat de kersverse CDA-fractievoorzitter Marco Hollemans weten. “Maar wij zijn ontzettend blij met de komst van Iozefina. Ik ben ervan overtuigd dat zij met haar persoonlijkheid en kennis een aanwinst is voor onze fractie en de Woerdense gemeenteraad als geheel.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Het Klooster zoekt Woerdense jongeren voor voorstelling Theater na de Dam Algemeen 20 mrt., 12:09
Afbeelding
Team van Margrietschool schoolschaakkampioen van Woerden Algemeen 20 mrt., 09:52
Afbeelding
Pannenkoekenfeest in De Vijverhof in Harmelen Algemeen 20 mrt., 09:48
Afbeelding
SDO/Fiable speelt gelijk tegen hekkensluiter Sport 20 mrt., 09:31
Afbeelding
Fietsen door Woerden voor 100 jaar Rotary Algemeen 20 mrt., 09:24
Afbeelding
Auto raakt te water langs Stationsweg in Woerden 112 19 mrt., 16:04
Afbeelding
Feyenoord geeft training aan Oekraïense kinderen die in Woerden verblijven Algemeen 17 mrt., 16:18
Afbeelding
Nieuw duurzaam vervoer voor huisartsenpost Midden-Holland Algemeen 17 mrt., 16:18