Foto: Marieke Markus

Belofte

Column door Junior Brandenburg

Er springt een stoplicht op rood en er springt een stoplicht op groen, vrij vertaald naar Herman Finkers, ook in Woerden is altijd iets te doen. Van kantelende vuilniswagens tot het verzamelen van kerstbomen. En van kostbare onderzoeken naar de Koeiemart-organisatie tot weer nieuwe Rijnstraat herinrichtingen. En ga zo gerust nog maar verder. Het lokale leven, en daarmee gepaard gaande de lokale pers, bruist als een malle. En als er geen nieuws is, dan zijn er gelukkig altijd Woerdenaren die niet verlegen zitten om hun mening te spuien of een kunstje te doen. En ook dat kan vermakelijk zijn, zeker als alternatief voor rood en groen.

Het lokale nieuws en de lokale meningen zijn gelukkig al jaren in goede handen. Ik heb eerder Frits Bugter gemoreerd en heb de dames en heren van de Persgroep geprezen voor het AD Groene Hart en onze Courant. Recentelijk bracht ik nog hulde aan Jaap den Ouden voor Woerden Dichtbij en ben ik groot fan van Indebuurt Woerden. In dit rijtje missen vooralsnog de dame en heren van Woerden.tv. En dat terwijl zij er in slagen om onze stad van een heus TV station te voorzien. Met die constatering wil ik niet voorbij gaan aan het team van vrijwilligers van RPL, maar het initiatief van Alex Kok heeft toch even iets andere middelen ter beschikking.

Menig Woerdens item heeft de weg naar RTV Utrecht gevonden en er is zelfs landelijke aandacht via de kanalen van Woerden.tv. En omdat het van lokale makelij staan we er in ieder geval met de juiste bedoelingen op, ook als het onderwerp minder fraai is.

En er is ook wel tijd voor vermaak. Jan Kanis op een boot of vijftien vragen te beantwoorden. En dat laatste item, dat levert soms zomaar iets op. Men wierp mij de keuze tussen de vogeltjesdans of een positieve column over Woerden.tv toe. Nu de eerste optie uiteraard geen optie is, en de tweede eentje die eigenlijk al veel eerder had mogen geschieden, was dat antwoord snel gevonden. En die belofte is bij deze vervuld met de vaststelling dat Woerden naast stoplichten gelukkig ook Woerden.tv heeft, want daarmee is er echt altijd iets te doen.

Meer berichten