Ingrid Nieman, Yvonne Wennekers, Patricia Boer en Marjo Tuithof organsieren vanuit De Meiden Van Breuren de Kidsmiddag 2.0 op 2 juni van dit jaar.
Ingrid Nieman, Yvonne Wennekers, Patricia Boer en Marjo Tuithof organsieren vanuit De Meiden Van Breuren de Kidsmiddag 2.0 op 2 juni van dit jaar. (Foto: Winny van Rij)

Meld je aan voor de Kidsdag 2.0

Na het magische Kidsweekend van twee jaar geleden volgt dit jaar op zaterdag 2 juni de Kidsdag 2.0. "Het wordt een onbezorgde, gezellige, leuke en actieve dag voor kinderen van 6 tot 16 jaar die dagelijks te maken hebben met een ernstig ziek gezinslid. We willen de drempel laag maken en hopen zeker dat er zeker wel vijftig kinderen komen."

door Winny van Rij

Woerden - Aan het woord zijn vier van de dertig Meiden van Breuren die zich voor veel meer goede doelen inzetten maar op dit moment ontfermen Yvonne Wennekers, Patricia Boer, Ingrid Nieman en Marjo Tuithof zich vol overgave op de Kidsdag 2.0. "We zijn destijds geïnspireerd door de Kidsclub van het Inloophuis 'Leven met kanker'," vertelt Wennekers. "We werden gevraagd te helpen deze club voor kinderen waarvan een ouder of broertje of zusje kanker heeft op de kaart te zetten." De Meiden van Breuren besloten dit te doen maar de doelgroep breder te maken. Ook kinderen die met een andere ziekte geconfronteerd worden, waren welkom op het magische kidsweekend en nu weer op de Kidsdag 2.0.

Onbezorgd

"We willen ze een vooral een onbezorgde dag bezorgen, want hun leven is nooit onbezorgd," verklaart Tuithof. "Ze worden continu met de ziekte geconfronteerd en moeten altijd rekening houden met de zieke persoon." Boer spreekt uit ervaring vanuit de tijd dat ze ernstige migraine had. "Ik lag soms vier dagen plat op bed en dat had veel impact want het gooide allerlei dingen in de soep. Kinderen maken zich meer zorgen dan je denkt, ze houden zich groot."

Voor iedereen

Ze geeft hiermee aan dat een ziekte niet altijd even dramatisch hoeft te zijn om je kinderen aan te melden. In 2016 was er iemand mee die een gehandicapte broer had, een ander van wie de vader was overleden, iemand van wie de moeder ms had of van een moeder met borstkanker. "Iedereen is welkom en wie twijfelt kan ons naar de info ochtend komen op 17 februari om 10.00 uur bij De Pretfabriek." De Kidsdag 2.0 is voor kinderen van 6 tot 16 jaar. "We hebben voor alle leeftijden een mooi programma."

Niet de enige

Zowel Nieman als Tuithof en Wennekers maakten het magische Kidsweekend in 2016 mee. "Onvergetelijk," zegt Nieman. Er waren 24 kinderen en we sliepen in pipowagens in Kamerik. "Het was vooral onbezorgd maar kinderen konden ook iets van hun emoties kwijt en zagen dat ze niet de enige waren in zo'n situatie." Wennekers: "Een meisje zei dat er kinderen bij waren die het erger hadden dan zij. Een jongen wilde thuis slapen, maar zijn moeder belde de volgende ochtend vroeg op of hij weer terug mocht komen." Omdat een heel weekend misschien wat veel is voor de kinderen wordt het nu een enkele dag. "Daarmee is de drempel laag zodat kinderen gewoon thuis kunnen slapen."

De kinderen krijgen een blijven de herinnering mee. "Die geven we net als de vorige keer op een later moment waarschijnlijk bij het Inloophuis 'Leven met kanker', dan is die drempel ook genomen, hun Kidsclub heeft de doelgroep ook verbreed."

Meer berichten