André: "Het is zo tof om hier mee bezig te kunnen zijn. We maken gewoon de voorstelling, die we stiekem al jaren willen maken."
André: "Het is zo tof om hier mee bezig te kunnen zijn. We maken gewoon de voorstelling, die we stiekem al jaren willen maken."

André en Arnold: 'Soms moet je gewoon gaan'

Iedereen kent dat wel. Plannen zat. Je wilt ooit nog eens… Maar er komt uiteindelijk toch steeds niet van. Dat gold ook voor André Stolk en Arnold van den Berg. Al jarenlang hadden deze mannen plannen om samen iets met theater te gaan doen. Maar uiteindelijk kwam daar om allerlei redenen steeds niet van.

Woerden - Tot Arnold afgelopen zomer André tegen het lijf liep bij de Hema en tegen hem riep: "Ik doe niks komend jaar. En jij?" Dit bleek het startsein om te gaan.

Een beetje buiten de kaders zijn de mannen wel. Zo werd in het najaar van 2017, zonder dat ze nog iets bedacht hadden, de eindstreep bepaald op half maart 2018. Bij puur toeval kwamen ze terecht in het Realiteitstheater. Een klein theater aan de Rubenstraat waarop ze op slag verliefd werden. "Nu woon ik al 25 jaar in Woerden, maar ik wist van het bestaan van dit theatertje niets af. Het is zo'n knusse, intieme plek. En heeft alles in zich, om te realiseren, wat we met onze voorstelling voor ogen hebben", aldus André Stolk. In de voorstelling 'Ongekend' nemen zij je mee op een bijzondere fietsvakantie. Weg van huis, weg van verantwoordelijkheden, weg van alles wat moet. Onderweg leert u deze mannen kennen en wie weet herkent u er wat van. Soms moet je gewoon gaan. De voorstellingen zijn op 10, 16 en 17 maart. De kaartverkoop is nu van start.

Een kaartje kost €10. Arnold vertelt: "André wilde eigenlijk maar 2 voorstellingen spelen. Bescheiden als hij is in het echte leven. Op het toneel is hij heel anders. Ik heb in het gewone leven, wat meer bluf en wilde dus persé voor 4 voorstellingen gaan. Dat bleek nog niet zo'n gekke inschatting. Nu na ruim 2 weken is de helft van de kaarten al verkocht," eindigt hij met een veelbetekenende blik richting André.

De mannen kijken er naar uit. "Het is zo tof om hier mee bezig te kunnen zijn. We maken gewoon de voorstelling, die we stiekem al jaren willen maken", zegt André. Waarop Arnold in één adem aanvult: "We hadden beiden zo onze verhalen die we er persé in wilden hebben. Ook daarin vullen we elkaar prachtig aan." Meer informatie over hun zelfgeschreven voorstelling "Ongekend" die gaat over frustraties, pijn, humor, bluf en zinnigheid, vindt u op:www.theaterongekend.nl

Meer berichten