Gerhard Gouderjaan in actie tegen KCR. Zaterdagavond won SDO/BlijWerkt wederom een wedstrijd. De ploeg is één van de favorieten voor de titel in de overgangsklasse. FOTO: Anno Visser
Gerhard Gouderjaan in actie tegen KCR. Zaterdagavond won SDO/BlijWerkt wederom een wedstrijd. De ploeg is één van de favorieten voor de titel in de overgangsklasse. FOTO: Anno Visser (Foto: Nik Mandemakers)

Nog vijf finales voor SDO

Zaterdagavond won SDO/BlijWerkt wederom een wedstrijd. Het mag geen verrassing meer zijn dat de ploeg één van de vier favorieten is voor de titel in de overgangsklasse. Toch kan de ploeg zich zaterdag tot topfavoriet bombarderen wanneer het weet te winnen van concurrent Swift Middelburg. Thuis lukte dat nog wel, maar de uitwedstrijd is weer een compleet andere wedstrijd.

Woerden - Vanaf het begin van de competitie was het duidelijk dat er vier favorieten voor de titel zijn. Nog altijd zijn ze allemaal in de race en SDO/BlijWerkt treft in de laatste vijf wedstrijden van het seizoen nog alle favorieten. Zelf is de ploeg één van deze favorieten.

"We hebben nog vijf finales te gaan. Om te beginnen met Swift Middelburg. Dat is de te kloppen ploeg. Ze maken veruit de meeste treffers en zijn moeilijk te stoppen", aldus trainer Jesper Oele.

Speerpunten

Dat er veel afhangt van het duel met Swift Middelburg blijkt wel uit het commentaar dat Oele geeft. Hij wil niets loslaten. "Zij hebben een aantal speerpunten waar ik van denk dat wij in staat zijn om die speerpunten uit hun comfortzone te halen. Ik ga alleen niet alles verklappen", luidt het relaas van Oele mysterieus. "Het is voor ons een uitdaging om hun treintje te doen stoppen en ik heb er ook alle vertrouwen in dat wij daartoe in staat zijn. Dit team staat er wanneer het moet."

Stap in de goede richting

Mocht er gewonnen worden in Zeeland zet de ploeg van Oele een belangrijke stap in de goede richting. "Ik weet niet of we dan de topfavoriet zijn, maar dan hebben we wel een slag gewonnen en dan moet Swift Middelburg even de bus parkeren."

TEKST: Nik Mandemakers
FOTO: Anno Visser

Meer berichten