Afbeelding
Foto: stockfoto

CDA en Progressief Woerden: ‘Betrek omwonenden meer bij speellocaties’

Algemeen 666 keer gelezen

WOERDEN • De gemeente Woerden moet bewoners rond speellocaties meer betrekken bij de aanleg en het onderhoud van deze plekken. Dat schrijven de fracties van het CDA en Progressief Woerden.

Ondanks dat er in de meeste wijken en kernen genoeg speelvoorzieningen zijn voor verschillende leeftijden, horen de partijen ‘geluiden van ontevredenheid’ uit de samenleving. Dan gaat het vooral over veranderingen na onderhoud. Oude speeltoestellen worden verwijderd en vervangen door stenen paaltjes en poefjes. Omwonenden, zoals in de Hobbemastraat, zijn daar niet altijd blij mee. Soms wordt er onder invloed van omwonenden toch weer een nieuw speeltoestel toegevoegd (Lekoord) of een net ingezaaid bloemenveld weer aangepakt (Van Goghstraat).

Herinrichting
Raadsleden Marjolein Doorewaard (Progressief Woerden) en John Boere (CDA) wijzen het college op het uitvoeringsplan ‘Spelen’. Hierin staat onder andere dat een aantal speellocaties wordt veranderd in plekken met ‘speelaanleidingen’. Maar in dit plan staat tevens dat bij de herinrichting van deze plekken bewoners en gebruikers betrokken dienen te worden. Dit lijkt in de praktijk niet altijd goed te lukken.

Ook burgerinitiatieven om een speelplek aan te leggen stranden. “Bewoners steken daar hun tijd en energie in en komen er met de gemeente niet altijd goed uit”, schrijven de raadsleden. Een actueel voorbeeld is de voorgenomen aanleg van een natuurspeeltuin in Kamerik. Buurtbewoners zijn daar al ruim twee jaar mee bezig, maar er is nog altijd geen zicht op realisatie. Het CDA en Progressief Woerden willen dat het college contact opneemt met de initiatiefgroep - en waar nodig helpt - om aanleg alsnog voor elkaar te krijgen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Happy Fit 4U: het podium voor kinderen die anders zijn zakelijk 2 uur geleden
Afbeelding
Fietser gewond aan hoofd na val op Barwoutswaarder in Woerden 112 2 uur geleden
Afbeelding
Mobiele camera houdt omgeving Tulpstraat in de gaten 112 2 jun., 16:46
Afbeelding
Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. zoekt een speciaal thuis voor kat Bella Nieuws 1 jun., 14:09
Afbeelding
Leerlingen obs De Achtspong portretteren Tosca Menten Nieuws 1 jun., 13:51
Afbeelding
Fietsster raakt gewond bij aanrijding in Harmelen 112 1 jun., 13:40
Afbeelding
Zonnige 37e editie Triathlon Woerden (foto's) Nieuws 30 mei, 14:10
Afbeelding
Matig Siveo verliest bij WDS Sport 29 mei, 16:07