Afbeelding

Het carillon van Woerden gaat weer spelen

Algemeen 631 keer gelezen

WOERDEN • Het carillon in de Petruskerk is vanaf april weer te horen. Henk Verhoef, de vaste beiaardier van Woerden, pakt de draad weer op.

Begin dit jaar stopte Stichting Carillon Woerden (SCW) met de organisatie van de bespelingen. Dit omdat er geen overeenstemming was bereikt met de gemeente over de financiering. De stichting gaf aan 12.000 euro nodig te hebben terwijl het college niet verder wilde gaan dan 8.000 euro. “Dan houdt het op”, liet voorzitter Henk Buter van SCW toen weten. 

Markt
Verhoef gaat zijn werkzaamheden nu in opdracht van Het Klooster Woerden uitvoeren, in samenwerking met diverse vrijwilligers. De bespelingen zullen regelmatig plaatsvinden tijdens de markt op woensdagmorgen en bij speciale gelegenheden. Elk kwartier speelt een automatisch spel een op het seizoen afgestemde melodie. Tijdens de bespelingen zijn educatieve schoolbezoeken ook weer mogelijk.  

Regelmatige bespelingen zijn belangrijk voor het behoud van het carillon. Het bespelen zorgt ervoor dat eventuele mankementen sneller aan het licht komen en onderhoud gericht kan worden uitgevoerd. Het carillon in de Petruskerk, dat bestaat uit 48 klokken, dateert uit 1557. 

Wie interesse heeft om als vrijwilliger aanwezig te zijn bij de bespelingen, kan zich aanmelden via: info@kloosterwoerden.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Happy Fit 4U: het podium voor kinderen die anders zijn zakelijk 2 uur geleden
Afbeelding
Fietser gewond aan hoofd na val op Barwoutswaarder in Woerden 112 2 uur geleden
Afbeelding
Mobiele camera houdt omgeving Tulpstraat in de gaten 112 2 jun., 16:46
Afbeelding
Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. zoekt een speciaal thuis voor kat Bella Nieuws 1 jun., 14:09
Afbeelding
Leerlingen obs De Achtspong portretteren Tosca Menten Nieuws 1 jun., 13:51
Afbeelding
Fietsster raakt gewond bij aanrijding in Harmelen 112 1 jun., 13:40
Afbeelding
Zonnige 37e editie Triathlon Woerden (foto's) Nieuws 30 mei, 14:10
Afbeelding
Matig Siveo verliest bij WDS Sport 29 mei, 16:07