Foto: Ulco Wesselink

VV Kamerik bluft SC Woerden af op inzet en beleving

Kamerik bluft SC Woerden
af op inzet en beleving

Woerden - Het contrast was groot tussen beide ploegen op het moment dat de scheidsrechter voor de laatste keer floot. Bij SC Woerden stonden gezichten op onweer. Hoe kon het zo zijn dat deze wedstrijd verloren ging? Vooral vanwege het eigen optreden waren de spelers niet te benijden. Bij VV Kamerik was een tegenovergestelde emotie te zien. Brede grijnzen en een aantal oerkreten kwamen los. Deze derby werd door de ploeg van Patrick de Ruijter met 2-3 gewonnen.

De favoriet voor het duel vooraf was SC Woerden, maar na tien minuten werd al rap duidelijk dat de bespiegelingen vooraf geen garantie geven voor het moment waarop de wedstrijd is gestart. Kenmerken die bij een derby horen werden getoond. Strijdlust, kansen, twee supportersschare en een klein beetje vuurwerk. Vooral bij VV Kamerik kwam de onverzettelijkheid naar boven, terwijl SC Woerden hier een gebrek aan had. Bij de 0-1 van Robert de Wit ging trainer Patrick de Ruijter uit zijn dak. Met gebalde vuist maakte hij sprongetjes langs de lijn. Het toonde aan dat niet alleen zijn team het geloof en onverzettelijkheid koesterde om de wedstrijd te winnen.

"VV Kamerik thuis mogen wij niet verliezen. Dat komt nu doordat wij ons niveau niet halen", mijmert trainer Roald Blok. Zijn compagnon Marco Gerling is daarover ook duidelijk. "In de tweede helft hebben we gewoon geen kansen gecreëerd. VV Kamerik maakt uit misschien vijf kansen drie doelpunten. Die doen het gewoon heel goed", vertelt de andere helft van het Woerdense duo. BIJ SC Woerden toonde men zich vooral zelfkritisch. De oorzaak werd bij de eigen ploeg gezocht.

Het zal VV Kamerik allemaal een worst zijn. Enerzijds is het Patrick de Ruijter gelukt om een derbysfeer te creëren en anderzijds ook om een acceptabel resultaat te behalen. De selectie zou nog lang in de kantine blijven om de overwinning te vieren, iets dat De Ruijter al aankondigde. "Dit zijn de lekkerste en dat biertje zal ook zeker gaan smaken."

SC Woerden – VV Kamerik 2-3 (2-1) 12e Robert de Wit 0-1, 14e Jeffrey Buijt 1-1, 37e Victor Schultz 2-1, 62e Jelle Das 2-2, 85e Chris Maarleveld 2-3

TEKST: Nik Mandemakers
FOTO: Ulco Wesselink

Meer berichten