Foto: PR

Merel, Miezemuizen en Hommelpap

Leerlingen van juf Yvonne Vergeer van groep 1-3 van de Rembrandt van Rijnschool hadden woensdagochtend 24 januari de primeur: zij waren de eerste klas die de nieuwe tentoonstelling 'Merelmest, Miezemuizen en Hommelpap' bezocht.

Woerden - De leerlingen kwamen op bezoek bij Joep de Merel, Miep de Muis en Bep de Tuinhommel die hun huisjes neergezet hebben in NME-Centrum In Bredius. Een groot memoryspel blokkeerde de deur, maar gelukkig hadden deze slimme leerlingen al snel alle plaatjes bij elkaar gevonden en konden ze toch naar binnen.

Eenmaal binnen staan ze midden in 'de stad'. Er staan een schuur en een huis, ook een stukje straat en tuin ontbreken niet. Zelfs het park met een vijver is te vinden in het NME-Centrum. Op elke plek zijn activiteiten te doen, waardoor de leerlingen meer te weten komen over de dieren die in de stad leven. In de leeshoek kunnen ze met een boekje op een kussen even lekker tot rust komen.

Natuurlijk krijgen de leerlingen na afloop een leuk aandenken mee waarmee ze nog een keer terug kunnen komen. De tentoonstelling staat nog tot begin april in NME-Centrum InBredius. Wie ook op bezoek wil bij 'Merelmest, Miezemuizen en Hommelpap' kan daarvoor op woensdag- en zondagmiddag tussen 13 en 16 uur terecht (toegang gratis).

De tentoonstelling is vooral geschikt voor kinderen van 4 tot 8 jaar en hun (groot)ouders. Alle basisscholen (groep 1 t/m 4) in Woerden hebben een uitnodiging gekregen om onder schooltijd op bezoek te komen. Er is nog beperkt plaats voor extra klassen.

Meer berichten