Foto: PR

Sodom en Gomorra

Column door Mirte Damen

De lokale verkiezingen staan weer voor de de deur en daarmee is het zieltjes winnen in volle glorie bezig. Woerdenaren, nu wordt er inééns naar je geluisterd door de lokale politici. Althans dat is het gevoel voor vele mensen. Maar dat wil niet zeggen dat dat ook echt zo is. Iedereen heeft zijn zeepkistje meegenomen en zal in de stad te vinden zijn de komende weken.

Er valt zeker wat te kiezen, want gemeenteraad, de afgelopen 4 jaar hebben jullie echt niet het beste laten zien! Ik had soms meer van jullie verwacht. Hoeveel gele kaarten deel je uit voordat het rood is? Bij voetbal is dat 2. Bij jullie blijven de gele kaarten komen, maar zelden is er een conclusie uit getrokken. Jullie zijn het hoogste orgaan in deze stad en jullie hebben de laatste coalitie gered. Gered om het niet te laten vallen. Jullie hebben daar jezelf allemaal mee in de nesten gewerkt. Waarom? Omdat jullie nu mee bloeden met iemand anders zijn wonden. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

Voor het eerst weet ik niet wat ik moet kiezen in Woerden en met mij vele anderen. En dit komt niet door ons, de oorzaak ligt bij jullie allemaal. Dit door partijpolitiek, individualisme, haantjesgedrag, elkaar besodemieteren, smerige politieke spelletjes, maar ook grote ego's binnen de eigen partijen. En niet te vergeten de non-stop lekkende gemeenteraadsleden naar de pers.

Tja en dan in 4 jaar 5 wethouders verliezen. Maar echt hoe bizar..? En dan willen jullie dat wij gaan kiezen. Kiezen op ons lokale Sodom en Gomorra. Wat denk je zelf! Het zou zo maar kunnen dat we de laagste opkomst ooit krijgen hier in Woerden. Dit omdat mensen echt klaar zijn met jullie vorm van politiek. Los van wat er allemaal is gedaan, is het gevoel in Woerden dat we toch echt niet blijer zijn geworden in de afgelopen 4 jaar!

En groentechnisch zijn we letterlijk kaalgeplukt. Waar zijn de bomen...? Kosten wat het kost mocht er geen randweg komen, ondernemers werden voor gek verklaard. Ik noem nu even 2 dingen maar kan er veel meer noemen. Maar daar gaat het nu niet om. Ik schrijf hier geen populistische column. Beste gemeenteraadsleden, het gaat om het onderbuikgevoel van de kiezer in Woerden. Dat onderbuikgevoel is niet bepaald positief. Dit hebben de kiezers niet gecreëerd maar dat heeft u zelf gedaan en gecreëerd.

Ik ben oprecht benieuwd wie hier het verschil gaat maken? En hoe u het onderbuikgevoel weg gaat nemen. Komt er meer transparantie? Hoe gaat u de verrotte politieke spelletjes die gespeeld zijn in Woerden weghalen? Of moeten het een aantal poppetjes worden die van het bord af moeten? Moet er nieuw bloed in de gemeenteraad?

Maar vooral het lekken is een ding in Woerden. Lekken is niet chique, maar ja iedereen doet het.. Woerdense politiek lijkt soms meer op landelijke politiek dan op lokale. Beste gemeenteraad, ik wens u en alle partijen succes. Vergeet de cultuur en de nachtcultuur niet! Laat Woerden a.u.b. weer echt bruisen.

Prettige wedstrijd namens uw nachtwethouder.

Meer berichten