Sal Schuitevoerder is een van de organisatoren van de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach, het concert van het Studentenkoor Amsterdam en Orkest Lundi Bleu dat op zondagmiddag 18 maart plaatsvindt in de Sint Franciscuskerk in Oudewater.
Sal Schuitevoerder is een van de organisatoren van de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach, het concert van het Studentenkoor Amsterdam en Orkest Lundi Bleu dat op zondagmiddag 18 maart plaatsvindt in de Sint Franciscuskerk in Oudewater. (Foto: Winny van Rij)

Schuitevoerders passie voor Passion

Sal Schuitevoerder is een van de organisatoren van het bijzondere concert dat het Studentenkoor Amsterdam en orkest Lundi Bleu voor het derde jaar op rij geven in de Sint Franciscuskerk in Oudewater. "Ik geniet van de samenwerking met dit betrokken studentenkoor, van de jonge talenten in een volle kerk. Een win-winsituatie voor iedereen."

door Winny van Rij

Woerden - Schuitevoerder is al 30 jaar lid van de Rotary avondclub Woerden Oude Rijn. "Je gaat bij zo'n club omdat het in je zit iets voor een ander te doen. Vervolgens raak je daarbinnen betrokken bij dingen waar je lol in hebt." Sommigen steken veel tijd in bijvoorbeeld de ijsbaan, Schuitevoerder voelde zich aangetrokken tet de organisatie van deze concerten. "Ik was gelijk nieuwsgierig naar dit studentenkoor, naar tachtig jongeren die wekelijks klassieke liederen zingen en hierdoor gegrepen worden. In de krant lees je alleen vervelende dingen over jongeren in de grote stad. Deze studenten zijn betrokken, staan in de startblokken als ze kunnen helpen. Dit concert is een feestje van verschillende generaties." Schuitevoerder zou graag ook meer jongeren willen interesseren voor klassieke concerten, maar dat is lastig. "Ze hebben al veel aanbod, scholen kunnen kiezen uit vele projecten."

Voor het goede doel

Dit concert is win-winsituatie voor iedereen. "De muzikanten geven een mooi concert, het publiek geniet van prachtige muziek en het levert geld op voor het goede doel." Het eerste jaar voor de Stichting Vluchtelingen-Studenten UAF. "Om ze te helpen hier hun studie voort te zetten." Het tweede jaar voor de Stichting Leergeld en dit jaar voor de Stichting van het Kind die de opbrengst besteedt in het Groene Hart. "Ze helpen 51.000 kinderen die om uiteenlopende redenen niet meer thuis kunnen wonen en daarom in tehuizen of pleeggezinnen leven." Na afloop van het concert wordt de cheque overhandigd.

Jonge stemmen

Het zogenaamde lenteconcert op de zondag het dichts bij 21 maart belooft opnieuw een muzikale beleving te worden. "Na afloop van het eerste concert sprak ik organist Jaap Zwart die al vele uitvoeringen van de Mattheüs Passion had begeleid. Deze uitvoering stond bij hem in de top 3 omdat het allemaal jonge stemmen zijn en dat maakt het heel bijzonder." Het Studentenkoor Amsterdam brengt een ruim twee uur durend concert met uitstekende solisten, de 25 strijkers van Strijkorkest Lundi Bleu en een aantal blazers onder leiding van dirigent Servaas Schreuders. Concertkaartjes van 35 euro zijn te bestellen bij leden van de Rotaryclubs Bodegraven, Oudewater, Woerden en Woerden Oude Rijn of via het mailadres johannespassion2018@gmail.com.

Meer berichten