Het succes is te danken aan alle medewerkers. Foto: Manon Verkleij
Het succes is te danken aan alle medewerkers. Foto: Manon Verkleij (Foto: Mon Verkleij)

Prijs voor Groenendijk Bedrijfskleding

Onder het oog van een paar honderd aanwezigen in de tot evenementenlocatie omgebouwde Milandhof heeft de Ondernemerskring Woerden de OKW Onderneming van het jaar 2017 bekendgemaakt. Van de drie genomineerden mocht Groenendijk Bedrijfskleding de trofee in ontvangst nemen.

door Roy Visscher

Woerden - Leden van de Ondernemerskring Woerden hadden bedrijven aangedragen met een goede reputatie op de gebieden toekomstgerichtheid en duurzaamheid, de thema's voor deze editie van de verkiezing. Van deze bedrijven zijn er uiteindelijk drie genomineerd voor de titel. Naast Groenendijk Bedrijfskleding waren dat Bolton Bouw en ABS Autoherstel Ad de Goey genomineerd voor de prijs. Na een korte pitch van de drie kanshebbers en stemming door de leden van de Ondernemerskring werd Groenendijk Bedrijfskleding als winnaar aangewezen. Het bedrijf werd geprezen om onder andere zijn innovatieve kracht en streven naar een 'circulaire economie'. Oprichter Marien Groenendijk heeft de grondovertuiging dat we goed met onze aarde om moeten gaan. Daarvoor is recyclen natuurlijk belangrijk. "Maar je kunt pas optimaal recyclen als het hele productieproces daar op is ingericht. Je moet al bij het ontwerp van een product beseffen dat alles wat je erin stopt, ook weer afgebroken en hergebruikt moet kunnen worden. Onze productiewijze levert een bijdrage aan het realiseren van een circulaire economie, waarin alle producten geheel hergebruikt kunnen worden."

Schoenenwinkel

Duurzaamheid en commercieel succes kunnen gelukkig goed samengaan. "Ook onze afnemers vinden duurzaamheid belangrijk en ze hebben mede daarom voor ons als leverancier gekozen." Onder die klanten zijn ook 'grote jongens'. "Zo leveren we bedrijfskleding en -schoenen aan de NS, Schiphol, Securitas, DHL, KPN en de politie. En vergeet de vele gemeenten niet, waaronder Amsterdam, Den Haag en Rotterdam, die de kleding voor hun BOA's bij ons bestellen." Toch is het nog geen twintig jaar geleden dat Marien boven de schoenenwinkel van zijn ouders in Woerden veiligheidsschoenen ging verkopen. "Dat was in 1998, na mijn studie Small Business aan de HEAO. Mijn vader is al 47 jaar geleden overleden, waardoor ik al gewend was mee te draaien in de schoenenwinkel. Na een tijdje verhuisde mijn bedrijfje naar een industrieterrein en daar konden we steeds verder uitbreiden met naastgelegen panden. Nu werken 220 mensen bij het bedrijf, verdeeld over de vestigingen in Woerden, Amsterdam en Kesteren. Eind dit jaar verhuizen we naar het pand aan de Carrosserieweg waar nu Ferm Werk is gevestigd. Dat gaan we volledig circulair renoveren. Ja, we zijn hard gegroeid! Dat komt mede doordat we zelf kleding kunnen ontwerpen, waardoor we de hele productieketen in eigen hand houden. Dat is ook wat het mogelijk maakt om onze kleding maximaal recyclebaar te maken. Door de groei realiseer ik me elke dag dat mijn bijdrage aan het bedrijf steeds kleiner wordt. Het winnen van de ondernemersprijs hebben we dan ook gezamenlijk gevierd!"

Meer berichten