De Prince Tribute Band speelt zaterdag 17 februari in Het Klooster in Woerden.
De Prince Tribute Band speelt zaterdag 17 februari in Het Klooster in Woerden. (Foto: PR)

Eerbetoon aan Prince door muzikanten

De Prince Tribute Band ontstond spontaan na de dood van Prince, wat voor de bandleden kwam als een grote schok. Een aantal jonge Nederlanse topmuzikanten kreeg het verzoek om te spelen op de herdenking van deze legende. Inmiddels heeft de formatie al vele succesvolle optredens gehad door heel Nederland.Dit jaar brengt de band de ultieme ode aan Prince en zal met een bijzondere show heel het land door touren.

Woerden - Ter gelegenheid van de eerste theatertour van de Prince Tribute Band sprak Daniël Mol met leadzanger David Dam (o.a. bekend van The Voice of Holland) en gitarist Jessy Hay (bandlid van Ruth Jacott, en Big, Black & Beautiful) in Hilversum, waar ze op dat moment repeteerden. Hoe is het plan ontstaan om deze band op te richten? Jessy: 'Toen Prince overleed in 2016 kreeg ik het verzoek van een poppodium om een show te doen ter nagedachtenis aan hem.

Ik had drie dagen de tijd om een band te regelen. Ik belde de beste muzikanten die ik kende en ze wilden allemaal meewerken. Het werd een heel groot succes.' David: ' In de weken die volgden werden we door meer zalen gevraagd. Bij één van die shows zag Hans Kik ons. Hij heeft een impresariaat en vroeg ons of we interesse hadden om een theatertour te gaan doen. We twijfelden geen moment. Het is iets wat wij allemaal wilden, een volledige tour door Nederland.'

Kan je omschrijven wat de muziek van Prince nou zo geweldig maakt? Jessy: 'Waar moet ik beginnen? Alles wat goed kan zijn aan muziek is terug te vinden in de muziek van Prince; een mix van pop, funk, heel geschoold maar toch dansbaar… en er zit iets in voor iedereen. Voor muzikanten om te spelen, maar ook voor mensen die gewoon van muziek houden. Hij heeft ook enorm veel nummers geschreven. Wij kennen nog niet eens alles. Er is heel veel onuitgebracht materiaal.' Hoe hebben jullie een keuze kunnen maken tussen al die songs? Jessy: 'Dat was een enorme klus. We hadden plek voor ongeveer 22 nummers en er waren meer dan vijfhonderd liedjes om uit te kiezen. We hebben er lang over gedaan, maar het is echt een mooie setlist geworden. Uiteraard spelen we de grote hits, maar ook de hidden jams. We spelen funky liedjes, grootste stukken en emotionele ballads. Voor ieder wat wils.' Prince fans zijn over het algemeen heel kritisch. Hoe ervaren jullie dat tijdens een optreden? David: 'We hebben vooral heel veel lovende reacties gehad. We krijgen zoveel positieve energie terug van de mensen. Het eerste optreden vergeet ik nooit meer. Het was in de week dat Prince overleed en er was zo'n eenheid met de mensen in de zaal. Mensen waren aan het dansen en aan het huilen. Heel bijzonder...' Jessy vult aan, ' we willen graag een ode brengen aan Prince en zijn muziek. We doen hem niet na, we hebben een band met allemaal jonge muzikanten die behoren tot de top van de Nederlandse muziekscene en we spelen iedere show honderd procent en dat is eigenlijk nog niet genoeg, want als het om Prince gaat kan je nooit goed genoeg spelen'.

Meer berichten