Camera's worden geplaatst bij de tribune van Sportlust '46. De voetbalclub is onderdeel van een pilot van de KNVB.
Camera's worden geplaatst bij de tribune van Sportlust '46. De voetbalclub is onderdeel van een pilot van de KNVB. (Foto: PR)

Sportlust '46 in VoetbalTV pilot KNVB

Sportlust '46 gaat participeren in een pilot van KNVB en Talpa Network. De KNVB en Talpa Network introduceren een nieuw initiatief: VoetbalTV, een platform waarop wedstrijden in het amateurvoetbal online uitgezonden gaan worden. Naast het live uitzenden van de wedstrijden wordt VoetbalTV hét sociale platform voor de amateurvoetballer, met als doel de betrokkenheid en het spelplezier van alle voetballiefhebbers te vergroten.

Woerden - Sportlust '46 wil met VoetbalTV haar leden een veilig, transparant en betrouwbaar platform bieden. VoetbalTV is een technisch complex project. Er wordt gebruik gemaakt van intelligente camera's die het spel volautomatisch kunnen volgen en een geavanceerd contentsysteem. Om alles goed te kunnen testen en regelen, wordt VoetbalTV stapsgewijs uitgerold.

Bij Sportlust '46 zijn de camera's inmiddels geplaatst en de verwachting is dat de eerste beelden op zaterdag 3 februari a.s. zullen worden uitgezonden. Sportlust 1 speelt dan om 14.30 uur een thuiswedstrijd tegen XerxesDZB 1. Met VoetbalTV worden via slimme camera's wedstrijden op het hoofdveld volautomatisch geregistreerd en gedeeld. Tijdens en na de wedstrijd kunnen voetballers, trainers en supporters de mooie acties en doelpunten bekijken via VoetbalTV. Sociaal platform Spelers kunnen clips en hoogtepunten uit de wedstrijd selecteren, samenvattingen maken en deze delen op hun eigen voetbalprofiel. Supporters, vrienden en familieleden kunnen op deze manier waar ook ter wereld de voetbalbeelden en ontwikkelingen van hun favoriete teams en spelers volgen.

Naast het sociale aspect gaat Sportlust '46 ook gebruik maken van de video-analyse. De videoregistraties van wedstrijden kunnen door trainers en coaches gebruikt worden voor analyse van het spel, het team of individuele spelers. Met behulp van een speciale app kunnen de beelden tijdens trainingen gebruikt worden om spelers meer inzicht te geven in hun spel.

Meer berichten