• De polsstokverspringers van Holland vieren de overwinning met burgemeester Victor Molkenboer van Woerden. Hij verzorgde in Zegveld de prijsuitreiking.
• De polsstokverspringers van Holland vieren de overwinning met burgemeester Victor Molkenboer van Woerden. Hij verzorgde in Zegveld de prijsuitreiking. Foto: Chris Gottenbos
foto’s

Fierljeppers Holland verslaan Friezen in Zegveld

Nieuws 873 keer gelezen

ZEGVELD • De jaarlijkse tweekamp tussen de beste polsstokverspringers uit Holland en Friesland is zaterdag geëindigd in een overwinning voor de Hollanders. Die sprongen in Zegveld maar liefst 11,29 meter verder.   

Bij de senioren categorie wisten de Hollandse fierljeppers de grootste slag te slaan. Het verschil tussen Holland en Friesland was hier maar liefst 5,99 meter. De verste afstand in deze groep werd gesprongen door eerstejaars senior Reinier Overbeek (Benschop). Hij kwam als kopman van de Hollandse ploeg naar dit tweekamp en liet zien een goede opbouwende wedstrijd neer te kunnen zetten. Achter hem was het spannend want meerdere springers bleven rond de 20-meter grens hangen. Zo wisten Wouter Van Midden (Vlist) met 20,02 meter en Ricardo Faaij (Haastrecht) met 19,87 meter zien te kunnen pieken bij belangrijke wedstrijden. 

Kwaliteitsinjectie
Bij de dames bleef het tot de laatste sprong spannend. Met een verschil van slechts 77 centimeter werd ook daar een basis gelegd voor de teamoverwinning. Kopvrouw bij de dames in team Holland was Tessa Kramer (Amersfoort). Zij sprong dit jaar voor het eerst bij de Hollandse bond en dus tegen haar oude teamgenoten uit Friesland. Dat zij de Hollandse damesgroep van een kwaliteitsinjectie heeft voorzien bewees ze ook weer tijdens de tweekamp. Ze sprong de verste afstand met 15,97 meter. Tweede in die groep werd de in vorm verkerende Fabiënne Overbeek (Benschop) met een afstand van 15,30 meter. Kopvrouw van de Friese dames en veelvoudig kampioen Marrit van der Wal (It Heidenskip) kwam niet verder dan 14,90 meter, de derde afstand van deze categorie.


• Mooie spring van één van de Hollandse springsters. - Chris Gottenbos

Nog zo’n leeftijdscategorie waarin het spannend was: de junioren. Hierin was het verschil uiteindelijk slecht 70 centimeter, in het voordeel van de Hollanders. Riemer Durk Krol (Heeg) gaf met een afstand van 19,44 meter het goede voorbeeld aan de Friezen. Echter, dit mocht niet baten want Hollandse klassementsleider Hidde van Dam (Montfoort) stelde in zijn tweede sprong orde op zaken door ook de 19-meter grens te passeren. Met 19,19 meter wist hij niet de koppositie over te nemen, maar wel flink wat meters te behalen voor het Hollandse team. Ook Mark van der Horst (Schoonhoven) liet een goede wedstrijd zien, zijn 19,42 meter was uiteindelijk net niet genoeg om de verste sprong neer te zetten, maar wel genoeg om met een tevreden gezicht het zandbed uit te lopen: weer wat meters erbij voor het team.

Niet te stoppen
Ook in de jongens categorie werd een overwinning behaald. Alles werd uit de kast gehaald om deze categorie te winnen, wat uiteindelijk ook lukte met een verschil van maar liefst 4,13 meter. Harmen Bogaard (Polsbroek) liet maar weer eens zien dat hij dit seizoen niet te stoppen is. Met zijn 18,42 meter bleef hij ver boven de andere springers uitsteken. ‘Thuisspringers’ Sander kastelein (Zegveld) en Ariën Kastelein (Zegveld) deden een duit in het zakje door respectievelijk 16,32 meter en 15,85 meter te springen.


• Eén van de Friese springsters bij de landing in het zand. - Chris Gottenbos

De meisjes wisten er een spannende strijd van te maken. Daar waar de Friese meisjes de afgelopen jaren de overhand leken te hebben is er dit seizoen een flinke kwaliteitsstap gemaakt door de Hollandse meisjes. De winst in deze categorie ging naar Friesland, al was het verschil slechts 30 centimeter. Noa de Boer (Exmorra) zette in haar derde sprong de verste afstand neer met 14,52 meter. Kopvrouw bij de Hollandse meisjes is dit seizoen Gemma van Oosterom (Woerdense Verlaat). Zij sprong een stabiele wedstrijd en kwam tot een afstand van 13,69 meter. Op de derde plek belandde Isabel Overbeek (Benschop) met 13,53 meter. 

De teams sprongen respectievelijk 410,94 meter (Holland) en 399,65 meter (Friesland).


• Er was in Zegveld veel publiek bij de tweestrijd tussen Holland en Friesland. - Chris Gottenbos

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Cees en Abram Meijers bekijken de houten modellen van de huidige en vorige kerk.
'Kamerik veel ouder dan we eerder dachten' Nieuws 17 apr, 14:28
• Startpunt van de Drakenbootrace is de Parijse brug.
Drakenbootrace: roeien op de Woerdense Singel Nieuws 17 apr, 14:21
• Het team die de kledingbeurs mogelijk maakte, met rechts op de foto Janneke van Vliet.
Kledingbeurs in Woerdense Johan Frisoschool voor dames met een kleine beurs Nieuws 17 apr, 14:16
• Spelen in een hooiberg tijdens De Boer Op'.
Mooie weer zorgt voor veel bezoekers 'De Boer Op' Nieuws 15 apr, 16:05
• Flo en Wessel bezig met het maken van het schilderwerk.
Jonge kunstenaars fleuren slooppand op langs Hoge Rijndijk Nieuws 15 apr, 15:44
• Moeders hadden voor de kinderen lekkere hapjes gemaakt.
Leerlingen Woerdense basisschool vieren Suikerfeest Nieuws 15 apr, 14:24
• Dennis krijgt symbolisch de sleutel overhandigd van zijn vader Rien Treur.
Dennis Treur volgt vader op in Rien Treur Makelaardij ingezonden 15 apr, 11:30
• Opening van de nieuwe schoolbibliotheek.
Eigen bieb voor Zegveldse basisschool Jorai Nieuws 15 apr, 11:14