Medewerkers van het Anthonius Ziekenhuis vertellen 3-havo leerlingen van het Kalsbeek College wat hun werk inhoudt. Zo ervaren de Kalsbeek-leerlingen of het profiel wat ze in de bovenbouw kiezen bij ze past.
Medewerkers van het Anthonius Ziekenhuis vertellen 3-havo leerlingen van het Kalsbeek College wat hun werk inhoudt. Zo ervaren de Kalsbeek-leerlingen of het profiel wat ze in de bovenbouw kiezen bij ze past. (Foto: PR Kalsbeek College)

Leerlingen 3-havo proeven sfeer in het ziekenhuis

Woerden - Een grote groep 3-havo leerlingen van het Kalsbeek College heeft woensdag meegelopen in het Anthonius Ziekenhuis in Woerden. Volgend jaar kiezen ze in welke vakken ze eindexamen doen en de leerlingen die een voorkeur hebben voor het profiel Natuur en Gezondheid mochten sfeer proeven in het Woerdense ziekenhuis. De leerlingen namen een kijkje op de gipskamer en op het klinische chemisch laboratorium. Daarna oefenden ze met reanimeren en namen zij nog een kijkje op de OK waar ze mochten 'oefenen' met een galblaasoperatie.

Ze kregen uitgelegd wat er op deze afdelingen gedaan wordt, hoe patiëntenmateriaal verwerkt wordt, welke testen er worden gedaan en welke opleiding je ervoor nodig hebt. Verder kregen ze bij de operatiekamers uitleg van een anesthesist en twee operatie-assistenten over het werk van een anesthesist bij een operatie.

Galblaasoperatie
De leerlingen oefenden met reanimeren. De operatie-assistenten legden uit hoe er zo steriel mogelijk gewerkt wordt op de OK en wat hun functie inhoudt. Ook hier mochten de leerlingen zelf oefenen met een ‘galblaasoperatie’. Met een camera en tangetje probeerden ze of het lukt om wat uit de ‘buik’ te vissen.

De leerlingen hebben enthousiast meegedaan. Al met al een indrukwekkende dag met veel informatie.

Meer berichten
Shopbox