Frans van Petegem, René den Daas en Eric Jan Hagoort zijn druk met de organisatie van het feest dat Linschotens Belang op vrijdag 2 en zaterdag 3 maart organiseert in Sporthal de Vaart.
Frans van Petegem, René den Daas en Eric Jan Hagoort zijn druk met de organisatie van het feest dat Linschotens Belang op vrijdag 2 en zaterdag 3 maart organiseert in Sporthal de Vaart. (Foto: Winny van Rij)

Een weekend feest in Linschoten

Op vrijdag 2 en zaterdag 3 maart viert Linschoten feest. Aanleiding is dat de stichting Linschotens Belang, kortweg LiBel haar 25-jarig jubileum viert en dit samen met René den Daas wil organiseren. Samen organiseerden ze twee jaar geleden al eens een zeer succesvol concert met de Marinierskapel en dat smaakte naar meer.

door Winny van Rij

Linschoten - LiBel heeft sinds 29 januari de voorlopige beschikking over het dorpshuis De Vaart en ook dat is een feestje waard. "Jarenlang stond De Vaart op de nominatie om gesloopt te worden en vervolgens kwam er een sportschool in. Nu moet De Vaart weer een echt Dorpshuis worden met plek voor verenigingen, koren, creatieve clubs en feestavonden," aldus Frans van Petegem. Hij is net als Eric Jan Hagoort bestuurslid van LiBel. "We doen dingen die leuk en goed zijn voor ons dorp met cultuur en sport maar ook politiek." Zo voorkwamen ze dat de brandweerpost verdween en dat Sporthal de Vaart zes jaar zou verdwijnen. "Nu gaan we het zalencentrum beheren en we maken echt weer een levendig ontmoetingscentrum van."

Voor elk wat wils

Stichting LiBel organiseert al sinds 1984 de Sinterklaas Intocht, later kwamen daar onder andere de pubquiz, de dorpskerstboom en het paaseieren verstoppen bij. "We organiseren veel voor kinderen en als het even kan gratis," vervolgt Hagoort die op het plein ook weer gezellige dorpsfeesten wil organiseren. Voor de grotere evenementen werken ze graag samen met René den Daas van Clipper Music Service. "René heeft veel contacten in de artiestenwereld en zo kunnen we evenementen met 'voor elk wat wils' organiseren," verklaart Van Petegem. "Op vrijdagavond 2 maart hebben we een Hollandse avond met Tino Martin, Danny Froger, Pascal Dekker en de Bolle Jan Show, echt een leuk feestje" licht Den Daas toe. Op zaterdagmiddag is de dorpszaal voor de kinderen. "Met Het Zandkasteel," vertelt Hagoort. "Een leuke kindervoorstelling met meet&greet en in de sporthal komt ook een springkussenfestival voor de wat grotere kinderen." "Zeker zes verschillende attracties," vervolgt Den Daas. "Met wipeout of stormbaan." Het feest sluit op zaterdagavond af voor de rockliefhebbers. Zij kunnen terecht voor de Monsters of Rock met vier tributebands die nummers brengen van Metallica, AC/DC, Guns n' Roses en Iron Maiden. "Dit feestweekend in Sporthal de Vaart wordt de aftrap om het dorpscentrum nieuw leven in te blazen." Van Petegem: "Vroeger waren er veel activiteiten en dat willen we weer terug brengen." Kaarten zijn in de voorverkoop bij Viva la Fun in de Nieuwstraat in Woerden en online via ticketpoint.nl.

Meer berichten
Shopbox