De actiegroep Zorg Dichtbij de Mens roept inwoners van Woerden en omgeving op om zich aan te melden om mee te doen met de acties. Dit kan via de mail: zorgdichtbijdemens@gmail.com
De actiegroep Zorg Dichtbij de Mens roept inwoners van Woerden en omgeving op om zich aan te melden om mee te doen met de acties. Dit kan via de mail: zorgdichtbijdemens@gmail.com (Foto: PR)

18500 handtekeningen voor terugkeer streekziekenhuis

Inwoners van Woerden en omgeving verenigd in actiegroep 'Zorg Dichtbij de Mens' hebben 18.500 handtekeningen overhandigd aan wethouder Yolan Koster. De actiegroep heeft contact met de huisartsen, het Antoniusziekenhuis en de zorgverzekeraars. Ook de komende periode zullen er gesprekken worden gevoerd en er staat een aantal inwonersacties op stapel.

Woerden - De wethouder wil de actiegroep niet erkennen als spreekbuis van de 18.500 mensen die de petitie ondertekenden. 'Daar heb ik de gemeenteraad voor' zei de wethouder. De actiegroep heeft de wethouder niettemin het vertrouwen gegeven dat de petitie bij haar in goede handen is en dat zij de bedoeling van de actiegroep en de betekenis van de handtekeningen juist zal verwoorden aan College en de Raad.

Een vrij vestigen van een met de eigen huisartsen concurrerende huisartsenpraktijk was niet het doel van de actie, dat was de boodschap van de actiegroep aan de wethouder. De actiegroep haalde handtekeningen op voor de terugkeer van een streekziekenhuis in Woerden, voor 1e lijnspoedzorg, dat wil zeggen een SEH (Spoedeisende hulppost) die rechtstreeks gekoppeld is aan een ziekenhuis en een échte volwaardige huisartsenpost. De toenemende verkeersdruk en de uitbreiding van Woerden rechtvaardigen dat. Initiatiefneemster Nelleke Stuurop: "We gaan door totdat we bereikt hebben dat Woerden weer een streekziekenhuis heeft. Het besluit van het Antonius om de locatie in Woerden te veranderen in een polikliniek is een verkeerde keuze. Woerden heeft een volwaardig ziekenhuis nodig. Bij voorkeur op de locatie van het oude Hofpoortziekenhuis.''

Meer berichten
Shopbox