Koor Bravour won afgelopen weekend de titel 'Beste Koor van Utrecht 2018'.
Koor Bravour won afgelopen weekend de titel 'Beste Koor van Utrecht 2018'. (Foto: PR)

Koor Bravour is het beste koor van Utrecht

Zaterdag 17 februari werd in ZIMIHC theater Stefanus door zes Utrechtse koren gestreden om de titel "Beste Koor van Utrecht 2018". Koor Bravour uit Woerden ging er met de titel vandoor, en sleepte zelf nog twee andere prijzen in de wacht.

Woerden - Het Nederlands Koorfestival (NKF) organiseerde in samenwerking met ZIMIHC de eerste editie van de Provinciale Korencompetitie voor Utrecht. De competitie vormt tevens de opmaat voor de Nationale NKF Finale, waar alle provinciale winnaars strijden om de nationale titel "Koor van Het Jaar 2018".

Gevarieerd feest

Het korenfestival in Utrecht was een gevarieerd feest voor koorliefhebbers. Van popkoor tot klassiek, de variatie in stijlen was groot. Ieder koor werd door een professionele jury onder leiding van voorzitter John Damsma op tien objectieve criteria beoordeeld. Het koor dat het hoogste aantal punten behaalde mag zich twee jaar lang "Beste Koor van Utrecht" noemen. Koor Bravour uit Woerden (waar het goed is, beter wordt en gezellig blijft) nam voor de eerste keer deel aan deze competitie en werd uitgeroepen tot "Beste Koor van Utrecht 2018".
Het in grote getale aanwezige publiek mocht ook haar stem uitbrengen voor de NKF Publieksprijs Utrecht 2018. De winnaar van deze prijs mag zich twee jaar lang NKF Publieksfavoriet van Utrecht noemen. Ook de Publieksprijs werd gewonnen door Koor Bravour. Bravour is bijzonder vereerd en trots op dit geweldige succes. En alsof het nog niet genoeg was, ontving Koor Bravour ook nog de Utrecht Prijs, een initiatief van ZIMIHC Maatwerk binnen het programma Utrecht Zingt. De Utrecht Prijs bestaat uit een bokaal ter herinnering, een optreden binnen een ZIMIHC activiteit en een financiële tegemoetkoming voor de organisatie van een eigen concert in het ZIMIHC theater Zuilen.

Meer berichten
Shopbox