Foto: PR

Beleef-tv's in alle paviljoens

Woerden - Alle vier de paviljoens van Careyn Weddesteyn, waarin kleinschalig gewoond wordt, beschikken nu over een eigen Beleef-tv.
Een Beleef-tv is een digitale activiteitentafel, waarmee dementerenden worden geprikkeld en plezierig bezig kunnen zijn. Twee paviljoens van Careyn Weddesteyn hadden al zo'n tv. Met financiële hulp kon in de andere paviljoens een Beleef-tv geïnstalleerd worden.
Meer info: www.debeleeftv.nl

Motoriek en brein stimuleren

De Beleef-tv stimuleert de motoriek en het brein van dementeren. In je eentje of met een groep kun je op een groot scherm allerlei spelletjes, hersentrainingen en interactieve oefeningen doen. Er is bijvoorbeeld een jukebox met muziek en beelden uit de jeugd van de bewoners, een spreekwoordenspel, en een grote vertelplaat met alles uit de keuken van vroeger. Grote kleurplaten kunnen met de vingers worden ingekleurd. De Beleef-tv stimuleert samenwerken en is goed voor de onderlinge sociale contacten. Hij is door bewoners, vrijwilligers of bezoekers makkelijk te bedienen, ook voor wie niet is opgegroeid met tablets of smartphones.

19.000 euro bij elkaar gebracht

Voor de aanschaf van de twee Beleef-tv's was 19.000 euro nodig. Een enthousiaste werkgroep heeft zich ingezet om dat bedrag bij elkaar te brengen. Met onder meer een collecte, een fancy-fair en giften van familieleden en sponsoren werd dat bedrag bij elkaar gesprokkeld. Dankzij hen en het RABO Dichtbij Fonds,

het Van der Wel-IJff-fonds, het VSB-fonds, de Stichting Zorg en Welzijn en de Stichting Aanvullende Gezondheidszorg konden de twee Beleef-tv's worden aangeschaft.

Op www.debeleeftv.nl is meer informatie te vinden over dit (bewezen goed werkende) hulpmiddel.

De dementerende bewoners van Careyn Weddesteyn zijn er blij mee!

Bij de foto: Bewoners van Careyn Weddesteyn beleven mooie momenten met de Beleef-tv (foto ……..)

Meer berichten
Shopbox