Het bestuur van de Stichting Jacco Versluis Classic v.l.n.r Gérard van Koert, Sander Kool en Robert Methorst (ontbrekend op de foto is Walter Metske) bij een foto van Jacco Versluis.
Het bestuur van de Stichting Jacco Versluis Classic v.l.n.r Gérard van Koert, Sander Kool en Robert Methorst (ontbrekend op de foto is Walter Metske) bij een foto van Jacco Versluis. (Foto: PR)

Oprichting Stichting Jacco Versluis Classic

Stichting Jacco Versluis Classic

Woerden - Deze maand is de Stichting Jacco Versluis Classic officieel opgericht. De oprichting vond plaats bij Westdam Notarissen door vrienden van Jacco Versluis die in 2016 tijdens een wielertocht aan een acute hartstilstand is overleden. De Jacco Versluis Classic heeft als doel ter nagedachtenis van Woerdenaar Jacco Versluis de Hartstichting te steunen door middel van geld inzamelen met een wielertocht door het Groene Hart met start en finish in Woerden.

"Onze kopman heeft onverwacht het peloton verlaten". Zo kopte de tekst van één van de rouwadvertenties naar aanleiding van het plotselinge overlijden van Woerdenaar en fervent fietser, Jacco Versluis. Hij overleed op 41 jarige leeftijd tijdens een wielertocht met vrienden aan een acute hartstilstand. Lees verder op pagina 27.

Initiatief

De taak van de Stichting Jacco Versluis Classic is het initiëren, faciliteren en coördineren van een wielertocht en geld inzamelen voor onderzoek naar acute hartstilstand door de Hartstichting. Op zondag 27 mei 2018 worden er twee routes gereden door zo'n 100 wielrenners uit Woerden maar ook van ver daar buiten. Men kan een route kiezen van 75 of 110 kilometer, langs de Lek en door het Groene Hart met de finish in Woerden.

De Stichting Jacco Versluis Classic heeft in de Hartstichting een goed doel gevonden. De Hartstichting werkt samen met wetenschappers, artsen, samenwerkingspartners en vele vrijwilligers aan oplossingen om hart-en vaatziekten eerder op te sporen en beter en sneller te behandelen.

Vanuit Woerden voeren twee attractieve routes over 75 en 110 kilometer langs de Lek en door de mooiste natuurgebieden van het Groene Hart met de finish in het historische stadshart van Woerden.

De Hartstichting
De Stichting Jacco Versluis Classic heeft in de Hartstichting een goed doel gevonden. De Hartstichting werkt samen met wetenschappers, artsen, samenwerkingspartners en vele vrijwilligers aan oplossingen om hart-en vaatziekten eerder op te sporen en beter en sneller te behandelen. Voor het behalen van hun doelstellingen zijn ze volledig afhankelijk van giften en initiatieven zoals de Jacco Versluis Classic.

Gemeentelijke vergunning
De gemeentelijke vergunning is aangevraagd en zodra deze officieel is toegekend zal de inschrijving, naar verwachting halverwege april officieel geopend worden.

Meer berichten
Shopbox