Foto: PR

Doorgaan en/of stilstaan

De Woerdensche Column door Mirte Damen

Ik kan echt deze week over zo veel gaan schrijven! Neem nu bijvoorbeeld de wethouders: keuzes allemaal, zeer capabele en aimabele mensen hoor, daar niet van. Maar waar zijn de vrouwen..?

En ga nu niet zeggen dat ze er niet waren. Bij het CDA heb je de geweldige Toos van Soest en de topper Vera Streng. Bij D'66 de briljante Petra Verschoor-Schulting. Bij de ChristenUnie-SGP de welzijnskanjer Daphne van der Wind, zij is zelfs ook nog jurist bij de Nederlandse Zorgautoriteit.

Bij lijst Van der Does heb je topspecialist op sociaal gebied Heidi Hartigh. En ook nog de vrouw met levenservaring en een sociaal hart, systeembeheerder en oma Lenie van Leeuwen - van der Horst. Woerden wordt wel weer een apenrots zo op deze manier.. Maar daar heeft het wel vaker last van! Beste Coalitie: waarom niet 1 vrouw erin? Een vrouwelijke touch kan het hier echt gebruiken.

Ik wil eigenlijk een psychologe de vraag stellen: wat vind u er zelf van? Op deze manier zijn we weer bij nul. Tot zover de lokale politiek. En doorrrrr.

Nou ja door...? Ik wil eigenlijk even stilstaan. Stilstaan bij het overlijden van een kind. Het greep mij zo aan en ik denk met mij ook veel andere Woerdenaren. Vorige week overleed door een ongeluk een 14-jarig Woerdens meisje. Ze werd aangereden door een bus en zo uit het leven gerukt. Ik denk aan haar ouders en haar familie maar ook aan de kerkgenootschap. Ik heb een kaarsje aangestoken. Een kaarsje voor kracht, kracht om dit te dragen. Een kaarsje ook voor verlichting, verlichting van uw verdriet en pijn.

Wat ik zo raar blijf vinden is dat vreugde en verdriet zo dicht bij elkaar liggen. Dit omdat Nederlands grootste feest deze week weer gaat plaatsvinden. En daar zoveel mensen ook volop mee bezig zijn ook in de gemeente Woerden, Harmelen, Zegveld en Kamerik. De Oranjeverenigingen en stichtingen proberen iedereen het naar hun zin te maken. En specifiek alle vrijwilligers. Wat een respect voor hen!

Koningsdag is de dag van de verbinding in Nederland. Ik hoop dat we vaker deze verbinding mogen voelen en ervaren dan alleen maar deze dag en wanneer Nederland moet voetballen op een kampioenschap. Ik wens iedereen een geweldige Koningsdag toe. Vul hem in hoe jij het wilt. Vol met traditie of misschien wel vol met vernieuwing. Of live marktplaatsje spelen (vrijmarkt). Of ga je gewoon voor de kus in de rups op de kermis. Of doe je er nog 1tje met de jas aan op het plein of in de kroeg.
Maak er wat van voor je het weet is het voorbij...

Meer berichten