Logo woerdensecourant.nl


Op woensdag 18 april 'trouwden ' Marion Gijsbers en Sander Rom. Dit sprookjeshuwelijk werd mogelijk gemaakt door Kerstwens Woerden met bijdragen van vele ondernemers, zie andere foto.  Eigen foto
Op woensdag 18 april 'trouwden ' Marion Gijsbers en Sander Rom. Dit sprookjeshuwelijk werd mogelijk gemaakt door Kerstwens Woerden met bijdragen van vele ondernemers, zie andere foto. Eigen foto (Foto: Winny van Rij)

Liefde van 15 jaar bezegeld met een 'huwelijk'

Wat was het leuk vorige woensdag en wat hadden ze veel belangstelling. Marion Gijsbers en Sander Rom traden officieus in het huwelijk en het leek wel of heel Woerden erbij was toen wethouder Hans Haring de 'huwelijksvoltrekking' in het Stadsmuseum deed voor een 'bruiloft alsof' die niet wettelijk is vastgelegd.

door Winny van Rij

Woerden - "Hij mocht het woord 'trouwen' niet noemen, dus vroeg hij ons elkaar te beloven dat we de rest van ons leven bij elkaar blijven." En dat werd een volmondig ja.

Erg verwend

Een dag later zitten ze lekker bij te komen in het appartementje van Sander, dat van Marion ligt vol met alle cadeaus. "We zijn erg verwend," laten ze weten. Zo kregen ze enveloppen met inhoud, allerlei bonnen, een strijkplank met mouwplankje en een koffertje met daarin een cheque voor overnachting in het Stadshotel. "Van mijn werk, kinderdagverblijf Ot en Sien," aldus Marion. "Dat was echt een verrassing. De bruidssuite helemaal boven in is echt heel mooi," vervolgt Sander. "Met een badkuip in de kamer."

Het moment

Ze kijken terug op een hele geslaagde dag waarvan ze niet gedacht hadden die mee te maken. "Ik hoefde niet trouwen hoor," zegt Marion. "We houden toch wel van elkaar." En dat al vijftien jaar lang. Sander: "Marion woonde al bij Zideris in De Bilt toen ik daar kwam wonen." Bij hem was het liefde op het eerste gezicht, hij wilde wel verkering. Wel of niet vragen, Marion keek de kat uit de boom. "Op een gegeven moment waren samen ergens in een winkelstraat," vertelt Marion. "Daar was een restaurantje en dat heette 'Het Moment'. Dat was het moment om Sander om verkering te vragen." Nu wonen ze in de Singelhof en reizen veel, bezoeken musicals, gaan graag uit eten. "Hotelletje, terrasje." Ze werken er hard voor. "Ik op de postafdeling bij de belastingdienst," laat Sander weten.

Marion wilde altijd al eens een Sissyjurk dragen en hun begeleidster bij Reinaerde aan de Singel, Saskia Muijt, besloot een kerstwens in te dienen. "Het werd veel meer dan alleen die jurk," laat ze weten. Het werd tot hun verrassing een complete bruiloft.

Naar Mary Borsato

"Twee weken geleden mocht ik een jurk uitzoeken bij Mary Borsato," vertelt Marion trots. Op de dag zelf kwam Marion de kapster aan huis die ook de make-up verzorgde en bruid en bruidegom gingen afzonderlijk met de Tuk Tuk naar het Stadsmuseum. "De buren stonden allemaal te klappen." Sander stond Marion bij het Stadsmuseum op te wachten. "Ze zag er echt prachtige uit in die mooie jurk."
Omdat haar ouders niet meer leven werd Marion voor deze officiële gebeurtenis weggegeven door een van haar broers. "Wethouder Hans Haring deed het erg goed," zeggen ze. De 'trouwerij' was compleet met trouwakte, ringen van Duvolee, bloemen van AV Flowers en foto's door Veerman. Ze gingen toen wel samen in de Tuk Tuk naar De Hofclub voor een receptie, als gevolg van een beursvloermatch waar WIJ3.0 bruidstaart verzorgde en Reinaerde het receptieboek en een presentje voor de gasten. Tot besluit van de dag hadden de broers van Marion samen met de ouders van Sander nog een heerlijk diner geregeld bij Viviamo. "We waren 's avonds wel moe hoor," zeggen ze nagenietend van deze bijzonder mooie dag.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox