Logo woerdensecourant.nl


Malgosia Fiebig speelt op zaterdag 28 april aansluitend op de eerste zomerkaasmarkt een concert op het carillon.
Malgosia Fiebig speelt op zaterdag 28 april aansluitend op de eerste zomerkaasmarkt een concert op het carillon. (Foto: pr)

Kaasmarktconcert op het carillon

Aansluitend op de eerste zomerkaasmarkt van dit seizoen op zaterdag 28 april a.s. zal beiaardier Malgosia Fiebig van 13.30 tot 14.30 uur een concert spelen op het carillon van de Petrustoren.

Woerden - Malgosia Fiebig is stadsbeiaardier van Utrecht en Nijmegen. In Utrecht bespeelt zij de carillons van de Domtoren, de Nicolaïkerk en de Willibrordustoren in Vleuten en in Nijmegen het carillon van de St. Stevenstoren.

Malgosia studeerde aan de Muziek Academie van Gdansk, waar zij haar Master of Music behaalde voor orgel en koordirectie. In 1999 volgde ze de cursus beiaard bij Gert Oldenbeuving en werd de eerste na-oorlogse beiaardier van de St. Catharinakerk na 60 jaar stilte. Twee jaar later werd ze tevens benoemd tot beiaardier van de stadhuisbeiaard in het centrum van Gdansk.

Voor dit concert staan werken van Antonio Vivaldi, Gioachino Antonio Rossini, Agustín Barrios Mangoré, Ron Ford, Wolfgang Amadeus Mozart en Alan Menken op het programma. Het carillonconcert is goed te beluisteren op een terras of een andere geschikte plek in het stadshart. Bij goed weer is de tuin naast de Petruskerk een ideale plaats om van het concert te genieten.

Het complete programma van het concert en informatie over het carillon, de beiaardiers, het speelrooster en Vrienden van het Carillon, is te vinden op de website www.carillonwoerden.nl. Vóór en tijdens het concert zal bij de toren een folder met het programma van het concert uitgereikt worden.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox