Logo woerdensecourant.nl


Het nieuwe bestemmingsplan geeft  enerzijds ruimte aan nieuwe ontwikkelingen en anderzijds stelt het op het gebied van horeca en evenementenorganisatie duidelijke grenzen. Met steun van de volledige gemeenteraad is dit plan tot stand gekomen.
Het nieuwe bestemmingsplan geeft enerzijds ruimte aan nieuwe ontwikkelingen en anderzijds stelt het op het gebied van horeca en evenementenorganisatie duidelijke grenzen. Met steun van de volledige gemeenteraad is dit plan tot stand gekomen. (Foto: pr)

Kameryck bouwt aan de toekomst

Na een bouwstop van ruim 5 jaar kan Kameryck eindelijk weer verder met de uitbreiding van het hoofdgebouw. Vorige week zijn de bouwactiviteiten hervat.

Kamerik - De reden dat de bouw zo lang heeft stilgelegen is dat enkele omwonenden bezwaar maakten tegen de uitbreidingsplannen omdat ze vonden dat de geplande activiteiten, en met name de horeca, niet pasten in het bestemmingsplan. Dit is tot aan de Raad van State 'uitgevochten' en nu ligt er een nieuw bestemmingsplan dat veel nieuwe ontwikkelingsmogelijkheden biedt voor het hele recreatiegebied.

Wat betekent dit concreet?

Om te beginnen kan Kameryck nu door met de uitbreiding van het gebouw, wat de nodige ruimte geeft voor kantoor, opslag en keuken waarmee het bedrijf al jaren worstelt. Daarnaast kunnen meer binnen activiteiten georganiseerd worden in de winter en bij slecht weer. Kameryck beoogt vooral in de winter meer zakelijke bijeenkomsten te gaan aantrekken zoals vergaderingen en kleine congressen, waardoor het minder kwetsbaarheid wordt voor seizoensinvloeden.

Ook het hele terrein krijgt een 'facelift'. Veel voorzieningen die verouderd zijn worden vervangen of opgeknapt. Mooi voorbeeld hiervan is de nieuwe steiger van ruim 300 meter aan de plas. Deze is door het recreatieschap geheel vervangen door een kunststof dek met betonnen palen.

Op dit moment worden plannen uitgewerkt voor een pannenkoekenrestaurant, een midgetgolfbaan en andere speelvoorzieningen voor kinderen. Dit najaar zal er, in samenwerking met het waterschap, een aantal eilanden gegraven worden op het land grenzend aan de westzijde van de plas. Er zal daar een verbinding met de plas gegraven worden waardoor er een grotere waterpartij ontstaat met natuurvriendelijke oevers die worden aangeplant met riet en waterlelies. Het nieuwe wandelpad voert langs dit gebied, door de vlindertuin en een hoogstamfruitboom, waar picknickbanken aan het water staan.. Er zijn ook concrete plannen voor een avontuurlijk wandelpad dat alleen op blote voeten kan worden afgelegd; het 'blote voeten pad', en speciaal parcours dat vooral een tactiele sensatie is voor de blote voeten.

Zo wordt de locatie verrijkt met nieuwe voorzieningen, allemaal passend bij het natuurlijke karakter van de locatie, die hiermee kleurrijker en aantrekkelijker wordt.

Reden voor Kameryck om ook iets aan de naam te veranderen, zodat deze beter 'de lading dekt' van Kameryck 2.0. Daarom zal Kameryck voortaan Buitenplaats Kameryck gaan heten.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox