De bekende dirigent Martin Mans is zojuist gestart met een nieuw mannenkoor op projectbasis dat luistert naar de naam Groot Mannenkoor Midden-Nederland.
De bekende dirigent Martin Mans is zojuist gestart met een nieuw mannenkoor op projectbasis dat luistert naar de naam Groot Mannenkoor Midden-Nederland. (Foto: pr)

Nieuw projectkoor Martin Mans geeft concert in Woerden

De bekende dirigent Martin Mans is zojuist gestart met een nieuw mannenkoor op projectbasis dat luistert naar de naam Groot Mannenkoor Midden-Nederland. Ruim honderd zangers uit het midden van het land hebben zich ingeschreven en hard gerepeteerd in hun repetitielocatie in Waarder om klaar te zijn voor hun concert in de monumentale Bonaventurakerk in Woerden.

Woerden - Een gevarieerd programma is ingestudeerd en het wordt muzikaal omlijst op orgel en vleugel. Het repertoire bestaat uit bekende geestelijke liederen, spirituals, klassieke en populaire muziek. De jonge, getalenteerde organist en pianist Mark Brandwijk zorgt voor de begeleiding aan het historische orgel en aan de vleugel. Martin en Mark zijn muzikaal uitstekend op elkaar ingespeeld wat zorgt voor een gestroomlijnd geheel. Tevens zullen zij tijdens de concerten vierhandig te horen zijn aan de piano. Martin Mans heeft zijn tweede projectmannenkoor op poten gezet: het Groot Mannenkoor Midden-Nederland uit Waarder. Eerder startte hij met het Groot Mannenkoor Noord-Nederland dat in Heerenveen zetelt. In juni 2019 wil Martin Mans een concertreis naar Ontario in Canada organiseren waaraan beide koren deelnemen. Zangers die aan de projecten deelnemen zij van harte welkom om zich te zijner tijd in te schrijven. Martin Mans boogt op een jarenlange ervaring met het dirigeren van mannenkoren. Van enkele van zijn reguliere koren is hij meer dan 20 jaar dirigent. Hij heeft zich gespecialiseerd in het kleuren van de diverse klanken en daarop stemt hij zijn arrangementen af. Hij is een gedreven persoonlijkheid die met hard werken in een aangename sfeer het beste resultaat behaalt. Het is daarnaast van belang dat men thuis verder studeert om op de repetities aan de verfijning en afwerking te kunnen werken. 'Het werken op projectbasis is een goede manier om zangers de gelegenheid te geven om, naast het lidmaatschap van hun eigen koor, meer te zingen in een andere samenstelling. Dat is de opzet van dit projectkoor. Maar ook mannen die geen lid zijn van een koor zijn meer dan welkom', verklaart Martin Mans. 19 mei, Bonaventurakerk, Rijnstraat 56, Woerden. Aanvang : 14.30 uur Reserveren : www.martinmans.nl of 06-25391903

Meer berichten