Het nieuwe schoolgebouw zal onderdak bieden aan de basisscholen De Wijde Blik en Eben-Haëzer. Passend bij het dorpse karakter van Kamerik krijgt de nieuwbouw een landelijke uitstraling. FOTO: PR
Het nieuwe schoolgebouw zal onderdak bieden aan de basisscholen De Wijde Blik en Eben-Haëzer. Passend bij het dorpse karakter van Kamerik krijgt de nieuwbouw een landelijke uitstraling. FOTO: PR (Foto: pr)

Kamerikse basisscholen gebouwd door Kwakkenbos B.V.

Voor de nieuwbouw van de Kamerikse basisscholen De Wijde Blik en Eben Haëzer aan de Overstek in Kamerik is een aannemer geselecteerd. De opdracht is gegund aan Aannemersbedrijf Kwakkenbos B.V. uit Harmelen.

Kamerik - Zij scoorden bij de aanbesteding met vier aannemers het hoogst op de combinatie van prijs, plan van aanpak, duurzaamheid en het creëren van werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De bouw van het scholencluster kan van start in de tweede helft van dit jaar. De oplevering is in de tweede helft van 2019.

Het ontwerp voor het nieuwe schoolgebouw is inmiddels definitief en de procedures voor het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning zijn afgerond. Deze zomer, na afloop van het voetbalseizoen, kan de aannemer aan de slag op het bouwterrein. Eerst volgt de herinrichting van de voetbalvelden van VV Kamerik. In de tweede helft van dit jaar kan vervolgens de eerste paal van het nieuwe schoolgebouw geslagen worden.

Landelijk en duurzaam

Het nieuwe schoolgebouw zal onderdak bieden aan de basisscholen De Wijde Blik en Eben-Haëzer. Nu zijn de beide scholen gehuisvest in sterk verouderde schoolgebouwen die niet meer voldoen aan de huidige eisen. Passend bij het dorpse karakter van Kamerik krijgt de nieuwbouw een landelijke uitstraling.
Dit geldt ook voor de openbaar toegankelijke buitenruimte, die is vormgegeven als een speelerf met een groene, parkachtige uitstraling. Het schoolgebouw wordt zeer duurzaam: het is de eerste nul-op-de-meterschool in de gemeente Woerden! Er is geen gasaansluiting en de benodigde elektra wordt opgewekt door de zonnepanelen. Verder is er in het ontwerp rekening gehouden met toegankelijkheid voor iedereen.


Aantrekkende economie

Bij de aanbesteding bleek duidelijk dat de economie flink is aangetrokken. Sommige aannemers aangaven geen tijd of personeel te hebben voor de scholenbouw. Dit is ook merkbaar in de levertermijnen voor bouwmaterialen en in de bouwprijzen, die sterk zijn gestegen. Alle betrokken partijen (scholen, aannemer, gemeente, adviseurs) gaan nu samen kijken waar er nog aanpassingen mogelijk zijn om binnen het beschikbaar gestelde krediet te blijven.

Meer berichten