Op 8 mei 1945 rolde de eerste Engelse tank Woerden binnen over de Van der Valk Boumanlaan.Wie herkent Wie....Foto is eigendom van mevrouw Zus van der Wal, zij was toen 16 jaar en weet nog precies hoe dat ‘voelde’ om bovenop een tank te staan en naar alle Woerdenaren te zwaaien!!!!
Op 8 mei 1945 rolde de eerste Engelse tank Woerden binnen over de Van der Valk Boumanlaan.Wie herkent Wie....Foto is eigendom van mevrouw Zus van der Wal, zij was toen 16 jaar en weet nog precies hoe dat ‘voelde’ om bovenop een tank te staan en naar alle Woerdenaren te zwaaien!!!! (Foto: pr)

4 en 5 mei 2018

Foto Bevrijdingsfeest

De foto in dit artikel is eigendom van mevrouw Zus van der Wal, zij was toen 16 jaar en weet nog precies hoe dat 'voelde' om bovenop een tank te staan en naar alle Woerdenaren te zwaaien.

Herdenken

Kamerik - Dodenherdenking in Kamerik, kranslegging door wethouder Ten Hagen. Vrijdag 4 mei, 15.50 – 16.30 uur. Locatie: Algemene begraafplaats aan de Van Teylingenweg, Kamerik

Harmelen - Dodenherdenking in Harmelen, kranslegging door wethouder Koster. Vrijdag 4 mei, 18.45 – 20.45 uur. Locatie: St. Bavokerk, Schoollaan 6, Harmelen

Woerden - Dodenherdenking Woerden, met medewerking van burgemeester Molkenboer. Vrijdag 4 mei 19.00 uur bij begraafplaats Meeuwenlaan, 19.45 uur bij Gedenknaald Meeuwenlaan. Locatie: Brandweerkazerne, Boerendijk, Woerden

Zegveld - Dodenherdenking in Zegveld, kranslegging door wethouder Haring en vz. comité Van Brenk. Vrijdag 4 mei, 19.40 – 20.30uur. Locatie: Monument naast Milandhof.

Theater
na de Dam

Woerden - Op de avond van de Nationale Dodenherdenking om 21.00 uur zetten theatermakers en artiesten in Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Tijdens de negende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig meer dan tachtig voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog. Het Klooster is in samenwerking met de stichting 4 en 5 mei Woerden dit jaar aangesloten bij dit initiatief. Aansluitend aan de herdenking bij de gedenknaald aan de Meeuwenlaan wordt de voorstelling Je moet ervoor zorgen dat je altijd melk in huis hebt gespeeld. Vrij entree. Aanmelden via www.kloosterwoerden.nl

Bevrijdingsfeest

Woerden - Op het Kerkplein vindt zaterdag 5 mei van 11:30 tot 17:00 uur een Bevrijdingsfestival plaats met optredens van diverse Woerdense gezelschappen, een gezamenlijke lunch, tentoonstellingen, creatieve onderdelen, een presentatie van historische legervoertuigen en een toneelvoorstelling.

Dansklub Promenade feest op 5 mei mee met het Bevrijdingsbal 2018. Een openbare Woerdense dans- en feestavond met veel swingende muziek uit de bevrijdingsperiode.

Het Bevrijdingsbal wordt georganiseerd in de Ballroom van het Brediushonk, Kievitstraat 40 te Woerden.

Meer berichten