Een van de genomineerde werken in de categorie 2D: Iman Vroman, “Hemels gerecht”
Een van de genomineerde werken in de categorie 2D: Iman Vroman, “Hemels gerecht” (Foto: PR)

Spanning rond RijnKunstprijs "De vesting Woerden"

De vakjury heeft de nominaties voor de RijnKUNSTprijs vastgesteld. Er zijn drie nominaties voor de categorie 2D, en drie voor de categorie 3D. De spanning rond de wedstrijd loopt dan ook verder op.

Woerden - Het thema van de wedstrijd is "De vesting Woerden". De jury, bestaande uit Gerdien Meynen, Katjuscha Otte en Karel van den Bosch, was onder de indruk van de kwaliteit van de 15 inzendingen.

Het is mooi om te zien hoe de kunstenaars zich hebben verdiept in allerlei aspecten van het thema en hoe zij dat beeldend hebben weergegeven.

De genomineerden

De wedstrijd is uitgeschreven door KUNSTaandenRIJN. Alle kunstenaars die wonen en werken in Woerden konden meedoen. De genomineerde werken zijn van Anneke Winsemius, Iman Vroman en Inge Sips in de categorie 2D. Sylwia Schóngart, Heleen van Ulden en het team Cees Hoogeveen en Karin Vredenbregt zijn genomineerd in de categorie 3D. Daarnaast zijn er twee eervolle vermeldingen, die nog geheim blijven.

KUNSTKonferentie

Op 2 juni maakt de vakjury de prijswinnaars bekend tijdens de KUNSTKonferentie in De HALL. Door de aanwezigen op de conferentie wordt de publieksprijs gekozen. De prijzen, glastrofeeën gemaakt door Van der Vooren Glasatelier worden aan het eind van de conferentie uitgereikt aan de winnaars.

De inzendingen zijn tot 1 juni te bewonderen in het Kunst en Lijstenatelier aan de Rijnstraat 46 in Woerden.

De KUNSTKonferentie, waarvoor belangstellenden zich nog kunnen aanmelden tot 15 mei, wordt mogelijk gemaakt door steun van het VSB fonds Woerden.

KUNSTaandenRIJN Woerden

KUNSTaandenRIJN Woerden is een stichting, die de beeldende kunst in Woerden en omgeving wil bevorderen.
Zij richten zich op individuele beeldende kunstenaars, maar werken ook graag samen met ander relevante organisaties, bedrijven, clubs en instellingen.

Activiteiten die zij organiseren zijn exposities bij bedrijven, de RijnKUNSTprijs, enkele malen per jaar een KUNSTKafé voor schilders en een KUNSTKonferentie. Ook worden er kleinschalige schilderdagen en kortlopende cursussen georganiseerd. Daarnaast versturen zij een maandelijkse nieuwsbrief over niet alleen de eigen activiteiten, maar ook die van anderen in de regio. Aanmelden voor de nieuwsbirief kan via de website.

Voor meer informatie zie: www.kunstaandenrijn.nl en www.facebook.com/KADR.Woerden

Meer berichten