Foto: PR

De Kaas Annexperience

De Woerdense Column door Mirte Damen

Is het niet tijd dat we weer eens lekker gaan annexeren? Gewoon ouderwets landjepik. Woerden moet toch een grotere gemeente worden en er zijn wat opties.

Alleen Oudewater laten we ff nog liggen. Dit omdat zij oudere stadsrechten hebben en wij geen gemeente Oudewater willen worden en onze kinderen dan ook geen Geelbuikjes willen noemen. We hebben natuurlijk al een verkenner gestuurd naar dit dorpje (ik bedoel stad). Dit in de vorm van onze Bob. Oké, dan is het nu even hun Bob, maar Bob Duindam is van ons.

Welke mooie landjes gaan we pikken? En wie gaat onze vlag daar planten en effe zeggen: 'leuk hoor wat jullie hier allemaal doen maar dit is nu van ons. Bedankt!' Noem het de ouderwetse boerenhandelsgeest. Ik denk aan de Kaas Annexperience.

We beginnen met Haarzuilens, want zeg nou eerlijk: Woerden verdient toch gewoon twee kastelen. En gelijk daarna Vleuten en de mooie Haarrijnseplas met de leuke festivals. Gaan we door met De Meern en Leidsche Rijn, want zo'n leuk winkelcentrum willen we ook. Want daar zijn ze wel allemaal op zondag open.

Verders hebben we Linschoten dat doen we voor de geweldige restaurants De Burgemeester en Bij Mette en natuurlijk het gezellige Arie van Eijk. En ik wil voorstellen dat we Waarder in hun waarde(r) laten. Maar denk ik aan een Nieuwkoop met z'n plassen en zijn Strand Zomer. En dan doen we Noorden, Woerdense Verlaat en Kockengen gewoon voor de heb. Want hebben is hebben! Het werkt hetzelfde als stratego spelen; als je eenmaal begint dan wil je alles.

Maar wie gaan we sturen met onze vlag? Ik denk dan toch dat we een A-team moeten formeren met een aantal topgasten en een bloedmooie vrouw die voor afleiding zorgt. Om dan maar gelijk met namen en rugnummers te komen zie ik het volgende team wel zitten. Chiel Borsboom als de Hannibal en superleider van de specialisten en chef beveiliging.
Hij moet alleen even sigaren kopen. Marco van de Geer als Murdock. Hij doet zich voor als Party DJ, maar is gewoon een topper van de luchtmobiele brigade en is ook helikopterpiloot. Edward Tuhuteru als B.A.

Ik geef toe hij moet nog wat aankomen maar is topfit! (Net nog de triatlon gedaan) Dan the pretty boy Face. Hierbij denk ik toch aan Marcel Fokker: gespecialiseerd womanizer. En een enorm handige Harry.

Dan nu alleen nog het lekkere wijf. Dat wordt Dione Slagter, want zij verovert toch nu al Nederland met haar bloedmooie stem en straks de hele wereld.

We hebben nu alleen nog mandaat nodig. Ik zeg: als de coalitie dan toch instemt met de Westelijke Randweg doe er dan gelijk nog maar een stukje grond bij! Oké, misschien is dit wat gedramatiseerd maar hey: all is fair in love and war.

En we horen het Victor Molkenboer toch al zeggen in het stadhuis: I love it when a plan comes together.

Meer berichten