Foto: Marieke Markus

Belwinkels

De Woerdensche Column door Junior Brandenburg

Terwijl de mussen van het dak storten, de Rijnstraat te weinig fonteinen heeft en de wethouders uitvliegen, ploegt Woerden vrolijk voort op het pad der vooruitgang. Lang mochten wij ons de meest gemiddelde stad van Nederland noemen. Dit met leuke consequenties als gevolg. zo waren wij proeftuin voor de Chipknip en voor het leren afronden met eurocenten. Die laatsten duiken nog wel eens op als een balorige ex-vakantievierder zijn zakken leegmaakt en zijn onuitroeibaar bij Lidl en Aldi die als ex-prijsvechters nog halsstarrig zakken en portemonnees vullen met loos en overbodig koper. Maar verder wordt u er niet meer mee lastiggevallen.

Inmiddels waaien de proefballonnen aan ons voorbij. Wij zijn niet meer gemiddeld. En dat komt omdat we het als gemeenschap goed doen. Relatief lage werkeloosheid, relatief hoog inkomen, etc. Kortom, te weinig vervelende uitdagingen om gemiddeld te zijn. En dat stemt dan weer positief. Weliswaar moeten we de broekriem nog een raadsperiode aanhalen, zo is ons duidelijk gemaakt, maar verder ligt Woerden er goed bij. En ook de algemene gemeenschapszin is nog altijd top met een overvolle kalender, levendig maatschappelijk leven en sterke en creatieve clubs en verenigingen. We hebben veel voor elkaar over en pakken veel uitdagingen echt met elkaar op.

Er is echter een ding dat ik niet helemaal kan plaatsen. Ok, we zijn als gemeenschap bovengemiddeld bemiddeld, maar waarom wij zoveel meer telefoons hebben dan andere Nederlanders, dat is mij werkelijk een raadsel. Want ik mag u feliciteren. Er komt er namelijk nog een belwinkel/belreparatie bij. En natuurlijk gaat er wel eens een scherm kapot en is een hoesje wel eens aan vervanging toe, maar waarom dit type bedrijvigheid nu onze winkelstraten vult is mij een raadsel, vooral omdat ik u nooit als klant daar binnen zie. Maar goed, blijkbaar zijn wij Woerdenaren zo sterk bovengemiddeld dat zoveel van dit type "winkels" daarbij hoort. Ik heb het blijkbaar gemist dat u allen over tien telefoons beschikt en deze wekelijks per ongeluk kapot laat vallen of een onvrijwillig bad in de toiletpot geeft. En daarmee stel ik vast dat ik zelf helaas hopeloos achterloop en verre van gemiddeld ben in Woerden. Of ben ik wellicht toch niet de vreemde eend in de bijt…

Meer berichten