De Amerikaanse topauteur Lynn Austin komt op donderdagochtend 31 mei naar Boekhandel De Hoeksteen in Woerden om te vertellen over haar werk en haar nieuwste boek. FOTO: PR
De Amerikaanse topauteur Lynn Austin komt op donderdagochtend 31 mei naar Boekhandel De Hoeksteen in Woerden om te vertellen over haar werk en haar nieuwste boek. FOTO: PR (Foto: pr)

'Ik kijk uit naar ontmoeting met lezers'

Amerikaanse topauteur in Woerden

Bestsellerauteur Lynn Austin, die 29 romans op haar naam heeft staan, brengt een auteursbezoek aan Nederland van maandag 28 mei t/m zaterdag 2 juni. Op donderdagochtend 31 mei is ze te gast bij Boekhandel De Hoeksteen in Woerden. Daar gaat ze een tipje van de sluier oplichten over haar nieuwste roman Anker in de storm.

Woerden - Lynn Austin wordt geroemd om haar historische en bijbels-historische romans, waarvan in Nederland inmiddels meer dan 400.000 exemplaren verkocht zijn. Ze is de winnares van meerdere Christy Awards, de meest prestigieuze prijs voor christelijke romans in de Verenigde Staten.
Vrouwenrol
Lynn Austin is een echt familiemens. Een levendig gesprek tussen Lynn, haar moeder en haar 98-jarige oma over de veranderde rol van de vrouw in de loop der jaren, inspireerde haar tot het schrijven van haar eerste grote roman, Eva's dochters, waarop nog vele volgden zoals De boomgaard, Eigen wegen, Toevlucht, Dochters van de kust en Land van belofte.
Ontmoeting
Lynn Austin: "Ik kijk er enorm naar uit! Ik heb jullie mooie land al een paar keer bezocht en heb toen genoten van de mooie steden en landschappen. Overal waar je komt, zie je geschiedenis. Maar waar ik het meest naar uitzie, is de ontmoeting met mijn lezers. Jullie zijn altijd zo gastvrij!"

"Het is voor mij ook erg bemoedigend om te horen hoe mijn verhalen jullie tot zegen zijn. Ik weet zeker dat ik na mijn bezoek weer met nieuwe inspiratie naar huis zal gaan, klaar om een nieuwe roman te schrijven."

Vroeger
De verhalen van Austin hebben vaak dezelfde onderwerpen. "Mijn boeken gaan eigenlijk altijd over vroeger, over geloof en liefde. Ik wil mensen laten zien dat het leven niet alleen vandaag de dag soms zwaar is. Ook in andere tijden kampten mensen met problemen. Als lezers daarmee geconfronteerd worden, kunnen ze hun eigen moeiten even vergeten of ermee proberen te leven."

Geloof is verweven
Geloof is het meest belangrijke deel van haar leven, vertelt ze. "Mijn geloof is het meest belangrijke deel van mijn leven. Er zijn veel, heel veel, momenten geweest waarop ik me tot God heb gericht voor kracht en troost. In mijn boeken is het geloof op een natuurlijke manier in het verhaal verweven. Het geloof geeft betekenis aan alles."

Lynn Austin heeft veel plannen voor de toekomst. "Ik wil graag nog een roman schrijven die plaatsvindt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er zijn nog steeds zoveel mooie en waargebeurde verhalen te vertellen over de mensen die tijdens die periode leefden. Ik denk er ook nog over om een non-fictie boek te schrijven over hoe ik mijn roeping als schrijfster gevonden heb."

"God heeft mij heel veel geleerd over het groeien in mijn geloof toen ik hard mijn best deed om schrijfster te worden. Ik hoop dat het boek alle lezers aanmoedigt om God te volgen op een nieuwe weg."

Meer berichten