Karel Dolman bij Molen De Windhond. FOTO: Alex de Kuijper
Karel Dolman bij Molen De Windhond. FOTO: Alex de Kuijper (Foto: Alex de Kuijper)

Molenaar Karel Dolman bewoont De Windhond

De Woerdense molen aan de Wilhelminaweg is sinds 1 mei weer bewoond. De bewoner is Karel Dolman, die al geruime tijd actief is als molenaar op De Windhond. Hij woonde eerst elders, maar verhuisde met plezier naar de molen.

Woerden - Een gedeelte van de molen is ook vroeger bewoond geweest, ook toen woonde er de molenaar. Dat woongedeelte is nu grondig gerenoveerd en wordt verhuurd aan Karel Dolman. De overige gedeelten van de molen blijven gewoon toegankelijk voor bezoekers en rondleidingen. Bewoning van de molen door de molenaar was een wens van de Woerdense gemeenteraad.

Enthousiast over idee
Karel Dolman had al langere tijd aangegeven enthousiast te zijn over het idee om in de molen die hem zo na aan het hart ligt, te gaan wonen. Karel: "Het is een mooie plek in Woerden en er is zo altijd iemand aanwezig die een oogje in het zeil kan houden, net als vroeger".

Flinke renovatie
Om bewoning mogelijk te maken, was er wel een flinke renovatie nodig. Vanwege de monumentale aspecten van de molen moest deze zorgvuldig verlopen.

Nadat de molen enige tijd geen bewoners had, was het gebruik als woning formeel niet meer toegestaan. Via een Omgevingsvergunning is dit inmiddels weer geregeld.

Meer berichten